Wordt het nieuwe iPhone 6 model weer kleiner én goedkoper?

By | 4 januari 2015

Als de geruchten op waarheid berusten, dan wordt het nieuwe aankomende model van de iPhone 6 weer wat kleiner én goedkoper. In september van 2015 of 2016 zal Apple ongetwijfeld weer met een nieuw toestel op de proppen komen. Dit toestel krijgt naar verwachting weer een 4-inch scherm, zoals de iPhone 5 was. Apple zou daarmee tijdelijk terug gaan naar kleinere schermen.

De verwachting is dat de lange termijn visie er op is gericht om vooral grotere schermen te produceren. Maar het kleinere model van de iPhone 6 moet er voor zorgen dat de consumenten die de kleinere schermen gewend zijn en niet willen overgaan op een groot scherm, tóch overstappen naar een nieuwer model.

Er is zelfs een mogelijkheid dat er drie nieuwe modellen op de markt komen in 2015, volgens de laatste geruchten. Hoe die andere twee modellen er dan uit gaan zien, is nog niets over bekend. De nieuwe goedkope iPhone 6 zal volgens de geruchten op de markt komen in 2015, en moet qua uiterlijk lijken op de iPhone 6, maar heeft de afmetingen van de iPhone 5s.

iphone 6

iPhone 6 met een 4-inch scherm

Wanneer er inderdaad een iPhone 6 komt met een 4-inch scherm, dan is dit op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Apple heeft jarenlang vastgehouden aan kleine schermen, maar leek nu voor eens en voor altijd over te stappen op grotere schermen. Dit werd gedaan na veel feedback van consumenten, die een groter scherm wilden. Nu krijgt Apple echter ook veel feedback dat consumenten de iPhone 6 net wat te groot vinden.

Naast een nieuw model van de iPhone 6 is Apple ook bezig met een nieuwe iPad. Die tablet wordt waarschijnlijk groter dan de voorgangers. Volgens geruchten krijgt de iPad een 12,9 inch scherm, wat een stuk groter is dan de huidige iPads. Dit heeft mogelijk ook te maken met de grotere schermen van de mobiele telefoons. Door het grotere scherm van de iPhone 6 laten steeds meer gebruikers hun iPad links liggen.

4/5 - (2 stemmen)