Wordt de iPhone 6 geproduceerd door Foxconn robots?

By | 22 augustus 2014

Het lijkt er naar uit te zien dat de iPhone 6 deze keer niet met mensenhanden zal worden geproduceerd. Op een vergadering zou Terry Gou, CEO van Foxconn immers tegenover aandeelhouders hebben laten vallen dat de nieuwe smartphone van Apple geproduceerd zal worden door de zogenaamde Foxbots. Deze robotten zullen het werk van mensen overnemen en zouden er voor moeten zorgen dat het productieproces niet alleen vlotter, maar ook efficiënter en nauwkeuriger kan verlopen. Gou gaf ook nog mee dat de robotten voor het eerst tijdens de productie van de iPhone 6 zullen worden ingezet.iPhone 6

In totaal zouden maar liefst tienduizend Foxbots verantwoordelijk zijn voor de productie van dertigduizend iPhone 6 toestellen. Dat is voor Foxcon een behoorlijk grote investering als we weten dat één zo’n robot een prijskaartje heeft van tussen de twintig- en vijfentwintigduizend dollar. Dat het productieproces op deze manier onder handen wordt genomen komt eigenlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De samenwerking tussen Foxcon en Apple loopt reeds lange tijd goed en dat heeft Apple er toe aangezet groot in te zetten op het uitbouwen van massaproductie. Een deel van het daarvoor vrijgemaakte budget ging eveneens naar de ontwikkeling en de productie van de Foxbots.

Anderzijds is het bovenstaande nieuws dan weer wel opvallend, vooral omdat Foxcon eerder nog bekendmaakte honderdduizend extra werknemers aan te nemen om te helpen bij de productie van Apple’s nieuwste smartphone. De iPhone 6 wordt naar verwachting in september van dit jaar aangekondigd en zal zowel los aangekocht kunnen worden als door middel van een speciaal iPhone 6 abonnement.

Rate this post