‘Verkoopcijfers iPhone 6 dalen licht’

By | 22 december 2015

Als wij Morgan Stanley-analist Katy Huberty moeten geloven, dan zullen de verkoopcijfers van de iPhones volgend jaar gaan dalen. Dat zou de eerste keer zijn dat verkoopstijging van de smartphone zal gaan dalen. Sinds de eerste iPhone op markt kwam, gingen de verkoopcijfers jaarlijks omhoog.

iPhone 6 abonnementVerkoopcijfers stijgen weer eind 2016

De voorspellingen geven al een tijdje aan, dat Apple een tegenvallend begin van 2016 kan gaan verwachten. Onder andere investeringsbank Pacific Crest verwacht dat het succes van de iPhone 6 niet meer geëvenaard kan worden. Deze verwachtingen waren juist, de verkoopcijfers van de iPhone 6S waren eind 2016 zeer tegenvallend.

Morgen Stanley voorspelt dat de verkoopcijfers van de iPhone in 2016 met zes procent zal gaan dalen. De kans op een negatieve groei is naar verwachting erg hoog. Apple heeft in het verleden nog nooit negatieve cijfers mogen opschrijven, zelfs niet na een periode waarin de iPhone verkopen stagneerde.

Reden van de daling

De daling is te verklaren. Volgens de bank spelen de hoge prijzen op de internationale markt sterk mee, maar ook het feit dat de markt verzadigd dreigt te raken. De meeste personen beschikken al over een smartphone.

De iPhone 6 brak alle verkoopcijfers van Apple, maar de consumenten met deze telefoon zullen binnenkort weer een nieuwe telefoon gaan aanschaffen. Enkel om die reden, verwachten de analisten eind 2016 weer een positieve groei. Daarnaast is de verwachting dat de iPhone 7 veel mensen zal gaan aanspreken. Deze iPhone komt volgend jaar uit, kent een rubberen mechanisme en is waterdicht.

Rate this post