Toch géén oplichtend Apple logo op achterkant van iPhone 6?

By | 27 augustus 2014

Op basis van nieuwe foto’s die de achterzijde van de iPhone 6 tonen en in handen zijn geraakt van 9to5Mac blijkt dat de nieuwe smartphone van Apple toch niet over een oplichtend Apple logo zal beschikken aan de achterzijde. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de metalen achterklep dan wel over een uitsparing voor het logo beschikt, maar dat het onderliggende materiaal uitsluitend uit plastiek bestaat. Deze keuze is ook helemaal niet zo vreemd aangezien er op deze manier voor wordt gezorgd dat het wifi- en telefoonsignaal niet kan worden gestoord.

iPhone 6 abonnement

Bij de lancering van de iPhone 5S werd duidelijk dat Apple er door middel van kleine deeltjes glas voor heeft willen zorgen dat het mobiele bereik zo optimaal mogelijk bleef. Het beeldmateriaal welke de voorbije maanden is verschenen maakte echter duidelijk dat de hoeveelheid glas bij de iPhone 6 aanzienlijk minder zal zijn waardoor het aannemelijk is dat ook het Apple logo signalen door moet kunnen geven. Op deze manier hoopt men een zogenaamde “grip of death” welke eerder reeds voorkwam bij de iPhone 4 te vermijden.

De grip of death is een verschijnsel welke optreedt wanneer je de iPhone op een bepaalde manier vast zou nemen. Door het plaatsen van de handen en de eventuele belemmering van signalen door het materiaal dat wordt gebruikt kan een verlies op vlak van signalen plaatsvinden. Dat is vervelend, want op die manier kan bijvoorbeeld de verbinding wegvallen tijdens het bellen of wanneer je mobiel aan het surfen bent. Hoe dan ook lijkt dit probleem zich vooralsnog bij de nieuwe iPhone 6 dus niet voor te zullen doen.

Rate this post