Schade aan je iPhone voorkomen: hoe doe je dat?

By | 9 maart 2016

iphone-garantieJe iPhone is vaak een duur toestel, en het beeldscherm van de iPhone is vaak een kwetsbaar onderdeel. Wanneer je het toestel laat vallen, heb je al gauw te maken met schade die veel geld kost om te laten herstellen. Ook kleine schade is erg zonde, aangezien je als gebruiker dan constant tegen aan moet kijken. Bovendien kan het voorkomen dat het beeldscherm niet meer volledig zijn werk kan doen. Hoe voorkom je schade aan bijvoorbeeld je iPhone 6? Wij geven je enkele tips.

Schaf een hoesje aan

De belangrijkste tip die we je willen meegeven is de aanschaf van een hoesje voor je iPhone. Voor de iPhone 6 zijn er diverse iPhone 6 hoesjes verkrijgbaar die je uitstekend helpen om schade te voorkomen bij een val van het toestel of wanneer je ergens tegenaan stoot. Een gemiddeld hoesje kost slechts 10 tot 20 euro, terwijl een gemiddelde reparatie al snel richting de 80 euro gaat. Een beeldscherm vervangen kan soms zelfs meer dan honderd tot tweehonderd euro kosten.

Ga zuinig met je toestel om

Na de aanschaf van een hoesje ben je er nog niet: bij zware botsingen of een val van grote hoogte kan het toestel alsnog kapot gaat. Houd hier dan ook rekening mee. Draag de iPhone bijvoorbeeld achterstevoren in je zak zodat je niet met het kwetsbare voorscherm ergens tegenaan kunt stoten. Stop ook geen sleutelbos bij je telefoon; dit levert al snel krassen op die erg vervelend zijn om tegenaan te kijken. Koop hiervoor zeker een screenprotector die voorkomt dat je deze krassen niet krijgt.

Ga dus zuinig met je iPhone 6 om; niemand zit te wachten op een reparatie. Hopelijk kunnen jullie met deze tips voorkomen dat je een flinke tegenvaller te verduren krijgt.

1/5 - (3 stemmen)