‘Saffierglas maakt iPhone 6 nog duurder’

By | 3 september 2014

Het lijkt er naar uit te zien dat de hoge productieprijs van het zogenaamde saffierglas er voor zal zorgen dat de nieuwe iPhone 6 een stukje duurder zal worden dan anders het geval zou zijn geweest. In vergelijking met het zogenaamde Gorilla Glass ligt de productiekost van saffierglas maar liefst 13 dollar hoger. Daar komt ook nog eens bij dat saffierglas uitsluitend zou worden verwerkt in de 5,5-inch versie waardoor de gebruiker sowieso reeds met een hoger prijskaartje wordt geconfronteerd.

iPhone 6 beelden

iPhone 6 abonnement afsluiten?

Toch lijkt bovenstaande niet de enige verklaring te zijn voor de keuze van Apple om het saffierglas uitsluitend te verwerken in de grootste iPhone 6 versie. Eerder staken namelijk reeds geruchten de kop op die stelden dat Apple moeite zou hebben met het produceren van voldoende saffierglas om te verwerken in alle nieuwe iPhone 6 toestellen. Tegelijkertijd verscheen met dit gerucht ook de veronderstelling dat het saffierglas zelfs uitsluitend zou worden verwerkt in de 64 GB versie van Apple’s nieuwste smartphone. Toch is saffierglas dat verwerkt wordt in een iPhone niet nieuw. Bij de iPhone 5S is bijvoorbeeld de homeknop van dit glas gemaakt en wordt ook de cameralens door deze stevige glassoort beschermd.

Uiteraard zal de prijs die je zal moeten betalen afhankelijk zijn van de manier waarop je het toestel aankoopt. Koop je bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 6 los of neem je het toestel in combinatie met een iPhone 6 abonnement? In ieder geval lijkt het wel reeds vast te staan dat liefhebbers van de versie met saffierglas toch iets dieper in de buidel zullen moeten tasten.

Rate this post