NFC en snellere Wi-Fi-chip voor iPhone 6?

By | 28 augustus 2014

De Franse tech-site Nowhereelse beschikt over foto’s die aantonen dat de iPhone 6 mogelijks over niet alleen een snellere wifi-chip zal beschikken, maar ook over NFC. Deze conclusie wordt getrokken op basis van foto’s die het vermeende moederbord van de iPhone 6 moeten voorstellen. Dit nieuws komt overigens helemaal uit de lucht vallen, want er was reeds eerder sprake van de implementatie van een verbeterde wifi-chip en NFC. Deze laatste is overigens momenteel reeds terug te vinden in verschillende Android smartphones. Een NFC-chip biedt de gebruiker verschillende interessante mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk om contactloos betalingen uit te voeren, maar kan er eveneens draadloos contact worden gemaakt met bijvoorbeeld een speaker of andere toestellen.

iphone6side[1]

iPhone 6 NFC-chip

Naast de NFC-chip dient de verbeterde en snellere wifi-chip 802.11ac er voor te zorgen dat het mogelijk wordt om drie keer sneller te surfen dan vroeger door middel van een wifi-verbinding. Deze verbeterde snelheid wordt verkregen door het gebruik van drie antennes in plaats van twee. Op zich lijkt dit misschien een beetje overbodig, maar toch brengt een dergelijke snelheid verschillende interessante voordelen met zich mee. Zo wordt het mogelijk om veel sneller en stabieler aan online gaming te doen en zal ook het streamen van video’s in HD een behoorlijk stuk eenvoudiger worden.

Of de foto’s van het vermeende moederbord daadwerkelijk echt zijn valt uiteraard nog af te wachten. Vast staat in ieder geval wel dat er in het verleden reeds diverse malen sprake is geweest van een verbeterde wifi-chip alsook van een NFC-chip en dus lijkt de kans dat beide onderdelen in de iPhone 6 aanwezig zullen zijn in ieder geval niet ondenkbaar.

Rate this post