‘Mogelijk toch geen nfc-chip voor de iPhone 6’

By | 4 september 2014

Eerder brachten we reeds het nieuws dat de nieuwe iPhone van Apple, namelijk de iPhone 6 mogelijks over een zogenaamde NFC-chip zou beschikken. Daar waren verschillende aanwijzingen voor, in het bijzonder omdat Apple eerder reeds te kennen heeft gegeven in te willen zetten op mobiele betalingen. Vandaag is echter informatie bekend gemaakt afkomstig uit een nieuw patent dat aan Apple werd toegekend die wijst in de richting van een volledig andere manier van het werken van mobiele betalingen. Bij deze techniek zou de NFC-chip helemaal niet noodzakelijk zijn.

iphone 6 reserveren

Verbeterde Touch ID-knop van de iPhone 6

In het nieuwe patent wordt de toepassing van een uitgebreide vingerafdrukscanner uitvoerig beschreven. Opvallend is dat het patent nagenoeg specifiek verwijst naar de mogelijkheid tot het uitvoeren van een algemene financiële transactie. Daarmee kan worden aangenomen dat de zogenaamde (verbeterde) Touch ID-knop bij de iPhone 6 gebruikt zal kunnen worden voor het uitvoeren van mobiele betalingen. Door deze manier van werken krijgt de smartphone toegang tot gevoelige bankinformatie die toch op een volkomen veilige manier kan worden verwerkt.

Mobiel betalen met de iPhone 6

De inhoud van het patent sluit als het ware naadloos aan op het eerder gestelde vermoeden dat Apple later dit jaar met een mobiele betaaldienst zal uitpakken. Deze betaaldienst moet er voor zorgen dat gebruikers van een iPhone niet langer dienen te beschikken over een bankkaart of cash geld. Betalingen in met name supermarkten, restaurants, etc. zouden dan zeer eenvoudig kunnen gebeuren met behulp van de iPhone. Verwacht wordt dat ook hier bij de voorstelling van de iPhone 6 meer duidelijkheid over zal worden gegeven.

Rate this post