Mobiel betalen met de iPhone 6

By | 20 augustus 2014

Het is reeds enige tijd bekend dat Apple haar gebruikers met de komst van de iPhone 6 de mogelijkheid wil bieden om mobiel betalingen uit te voeren. Dergelijke betalingen moeten het bijvoorbeeld mogelijk maken om in de supermarkt niet langer door middel van je bankkaart te betalen, maar gewoon eenvoudig met behulp van je smartphone. In de laatste rechte lijn naar de bekendmaking van de iPhone 6 verschijnen steeds meer geruchten die wijzen in de richting van mobiele betalingen met behulp van je gloednieuwe iPhone. Hoe deze betalingen precies zullen verlopen, blijft echter nog koffiedik kijken.

Eén van de mogelijkheden om mobiele betalingen uit te voeren is het gebruik van een NFC-chip. Een dergelijke chip is reeds terug te vinden in diverse andere smartphones, maar zou zomaar ook in de iPhone 6 verwerkt kunnen worden. Dat is echter lang niet de enige mogelijkheid om mobiel te betalen. Een andere optie is bijvoorbeeld gebruikmaken van de mogelijkheden van de Touch ID-knop. Deze speciale knop maakt het onder andere mogelijk om de vingerafdruk van de gebruiker te lezen. Hierdoor zullen op een uiterst veilige manier mobiele betalingen uitgevoerd kunnen worden.

Op dinsdag 19 augustus raakte bekend dat Apple een uiterst belangrijk patent toegekend heeft gekregen. Het patent beschrijft onder andere alternatieve methodes om de vingerafdruk te lezen. In principe is het nu reeds mogelijk om een eenvoudige betaling te doen, bijvoorbeeld in de App Store. Door gewoon je vinger op de Touch ID-knop te leggen kan je in slechts enkele seconden tijd meteen een app aankopen. De werkwijze die in het nieuwe patent wordt omschreven heeft echter betrekking op een “algemene financiële transactie” waarmee wordt verwezen naar het daadwerkelijk uitvoeren van betalingen in bijvoorbeeld een supermarkt of op restaurant. Door de gelekte informatie uit dit patent lijkt het wel meteen een stuk minder aannemelijk te zijn dat de nieuwe iPhone over een NFC-chip zal beschikken.

iphone 6

Rate this post