Lightningkabel iPhone 6 tweezijdig te gebruiken

By | 5 september 2014

Tot dusver hebben we heel veel geruchten voorbij zien komen die betrekking hebben tot de iPhone 6 zelf, maar nu komt ook de eerste informatie voorbij die betrekking heeft op de lightningkabel van het toestel. Foto’s die eerder vandaag zijn verschenen doen vermoeden dat de kabel immers tweezijdig te gebruiken zal zijn.

iphone 6 lightning kabel

iPhone 6 USB

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat je een toestel met je computer wil verbinden door middel van een USB-verbinding en dat het zoeken is naar hoe de kabel juist in de poort te stoppen. Dat probleem zou zich met de lightningkabel van de iPhone 6 dus niet meer voor doen. Door de speciale opbouw van het uiteinde van de USB-kabel maakt het niet langer uit hoe de kabel met de computer wordt verbonden. Deze informatie is gebaseerd op foto’s die niemand minder dan Sonny Dickson deelde via zijn Twitter-account. De bekende “Apple-lekker” is niet aan zijn proefstuk toe en verklaarde dat de kabel die wordt getoond afkomstig is uit de Foxconn fabriek.

Het bekende blokje in de USB-kabel die bij de voorgaande lightningkabels nog telkens onderaan aan het uiteinde was bevestigd bevindt zich bij de iPhone 6 dus in het midden. Dit komt het gebruiksgemak uiteraard ten goede, maar er is meer. Verwacht wordt namelijk dat de kabel ook USB 3.0 zal ondersteunen. Deze vernieuwde USB versie kent een aanzienlijk hogere snelheid in vergelijking met zijn voorganger USB 2.0.

Rate this post