Krijgt de iPhone 6 een onzichtbare frontcamera met flitser?

By | 31 augustus 2014

Een nieuw patent welke door Apple werd geregistreerd doet vermoeden dat het bedrijf in de toekomst een frontcamera met flitser in hun smartphone, en in de iphone 6, zal verwerken. Beide onderdelen zouden worden geïntegreerd achter de zogenaamde grille van de telefoonspeaker. Vooral voor de iPhone zou dit een interessante vernieuwing kunnen zijn. Door het toepassen van het patent zouden Apple’s toekomstige smartphones voorzien kunnen worden van een nog minimalistischer design, maar het patent biedt ook mogelijkheden voor met name de iPad en de toekomstige iPods.

iphone 6 camera

Wanneer je reeds een iPhone in huis hebt gehaald zal je hebben kunnen vaststellen dat de frontcamera steeds een prominente plaats heeft aan de voorkant van de smartphone. Een niet onbelangrijk nadeel van de huidige generatie iPhones is ook dat de frontcamera niet over een flitser beschikt waardoor het onmogelijk is om in het donker een selfie te nemen of een gesprek met Facetime te voeren. Dat zou in de toekomst dus zomaar kunnen veranderen.

Of bovenstaande reeds meteen geïntegreerd zal worden in de iPhone 6 is echter nog maar de vraag. Het patent werd immers slechts recent geregistreerd en op eerdere beelden die voorbij kwamen en die een goede eerste indruk moesten geven van Apple’s nieuwste smartphone was de frontcamera altijd prominent aanwezig. Zelfs een flitser in de iPhone 6 wordt niet meteen verwacht, maar het zou zomaar één van de verrassingen kunnen zijn op het media-event op 9 september. Dat er ooit een nieuwe iPhone 6 zal verschijnen die zal beschikken over een onzichtbare frontcamera en flitser lijkt in ieder geval nu reeds vast te staan!

Rate this post