Krijgt de iPhone 6 amper 1GB werkgeheugen?

By | 5 september 2014

In de laatste rechte lijn naar de voorstelling van de iPhone 6 duiken er uiteraard steeds meer geruchten op over het volgende paradepaardje van Apple. Eén van deze geruchten stelt nu dat de nieuwe smartphone amper 1GB aan werkgeheugen zal hebben. Het zal je niet verbazen dat dit bij veel volgers de wenkbrauwen heeft doen fronsen, in het bijzonder omdat dit werkgeheugen verbleekt in vergelijking met tal van andere high-end smartphones die reeds eerder dit jaar op de markt zijn verschenen. Het gerucht werd de wereld ingestuurd door een gelekt document op de Chinese tegenhanger van Twitter; Weibo. Mocht de iPhone 6 daadwerkelijk over 1GB werkgeheugen beschikken dan zou dat gelijk liggen met het werkgeheugen van de iPhone 5, 5C en 5S.

iphone 6

iPhone 6 geruchten

Bovenstaande moet tot dusver echter nog met een korreltje zout worden genomen. Zo is de echtheid van het gepubliceerde document niet bevestigd en wordt er ook de vraag gesteld of de 1GB aan werkgeheugen dan voor de 4,7-inch of voor de 5,5-inch versie bestemd zou zijn. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat beide toestellen over eenzelfde hoeveelheid werkgeheugen moeten gaan beschikken. Dit gerucht staat hoe dan ook lijnrecht tegenover eerdere geruchten die te kennen gaven dat de iPhone 6 over aanzienlijk verbeterde specificaties zou beschikken. De A8-chip zou dan ook bijgestaan moeten worden door meer werkgeheugen, maar ook het prijskaartje zou door deze verbeterde specificaties hoger komen te liggen.

Of bovenstaande Apple er alsnog toe heeft aangezet om amper 1 GB werkgeheugen in hun nieuwe iPhone te verwerken komen we te weten op 9 september!

Rate this post