Kapot smartphone scherm laten repareren?

By | 16 november 2015

Je hebt je smartphone nu al enige tijd, maar bent er nog steeds even zuinig op als de dag dat je hem kocht. Maar het moment kan altijd komen dat je even niet oplet en dan gebeurt het, je telefoon valt met het scherm naar beneden. Wanneer je de smartphone bekijkt zie je tot grote schrik dat je scherm kapot is. Wat nu?

Telefoon repareren
Rond blijven lopen met een kapot smartphone scherm is geen optie, dus je zal een nieuwe telefoon moeten of het scherm repareren. Geld voor een nieuwe telefoon heb je wellicht niet, dus moet je scherm helaas gerepareerd worden wat meestal ook niet goedkoop is. Je hebt nu drie opties: je smartphone opsturen naar de fabriek, zelf repareren of laten repareren door een reparatiebedrijf. De opties zetten wij voor je op een rij:

Terugsturen naar de fabriek
Je smartphone terugsturen naar de fabriek is een ‘veilige’ optie, maar vaak moet je hierbij lang wachten totdat je telefoon is gerepareerd omdat de fabrikanten in het buitenland gevestigd zijn. Soms moet  je dus een maand lang wachten op je reparatie, daar hebben weinig mensen trek in. Verder moet je erg veel mazzel hebben met de garantieregeling van je smartphone. Zo valt een gebroken beeldscherm bijna nooit binnen de garantie en krijg je dus een dure rekening thuisgestuurd.

Zelf repareren
Je smartphone zelf repareren is een andere optie, maar een risicovolle. Online bestel je het juiste onderdeel bij een webshop om aan de slag te kunnen gaan. Dat is niet alles, je moet ook het juiste gereedschap aanschaffen. Uiteindelijk toch de goedkoopste optie. Wel is er een groot nadeel aan zelf je telefoon repareren: wanneer je er niet ervaren in bent maak je snel fouten en kunnen andere onderdelen ook nog eens kapot gaan. Zeker een scherm vervangen is een moeilijke klus. Doe dit dan ook niet zelf als je het nog nooit eerder gedaan hebt.

Naar een reparatiebedrijf gaan
De snelste manier om je telefoon te laten repareren is naar een reparatiebedrijf gaan of je telefoon toesturen naar zo’n bedrijf. Vaak kan je telefoon bij een fysieke winkel al binnen dertig minuten gerepareerd worden. Lang wachten op je telefoon zit er dus niet in. Ook is je telefoon laten repareren door een reparatiebedrijf vaak stukken veiliger dan je telefoon zelf te repareren, aangezien je daar snel fouten kunt maken. Op internet zijn genoeg bedrijven te vinden, Therepairhouse.com is een voorbeeld.

1/5 - (1 stemmen)