iPhone testaankoop onderneemt stappen tegen Apple

By | 26 mei 2016

Wij hebben allemaal wel eens gehoord van de Consumentenbond, in België heb je het soortgelijke Test-Aankoop. Deze bond is van plan om juridische stappen te gaan ondernemen tegen Apple. De reden is misleiding van de consument, betreft de opslag. Apple beloofd een bepaald aantal opslag in zijn producten, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.

zakelijk abonnementMisleiding door Apple

Test-Aankoop besloot een aantal test te doen met enkele smartphones van Apple. De resultaten waren negatief. “De reële opslagcapaciteit van de smartphones die verkocht worden is zeer vaak een stuk minder dan wat fabrikanten beloven. Een iPhone 6 Plus van 16 GB geheugen bevat in realiteit maar 10,3 GB, ofwel zo’n 36 procent minder”, aldus Test-Aankoop.

Test-Aankoop beoordeelt dit als misleiding en zal binnenkort juridische stappen ondernemen. De consumentenbond wil niet langer dat de consumenten te maken krijgen met onjuiste informatie. De hoeveelheid opslaggeheugen speelt een grote rol bij de beslissing om een Apple product aan te schaffen.

Andere aanbieders

De zaak is terecht gekomen bij de rechtbank van koophandel in Brussel. De aanklacht is als volgt geformuleerd: ‘misleidende informatie over de opslagcapaciteit van de in de Brusselse Apple Store verkochte iPhones’. Test-Aankoop is erg verbaasd met de uitslag, aangezien Apple juist op het gebied van opslag zichzelf onderscheidend maakt met andere merken. Consumenten geven dan ook vaak meer geld uit voor smartphones met meer opslag.

Als deze actie uiteindelijk een positief effect blijkt te hebben, dan zal de consumentenbond ook contact opnemen met enkele andere fabrikanten. Test-Aankoop hoopt dat deze actie ervoor zal gaan zorgen, dat de fabrikanten zullen stoppen met de praktijken die voor misleiding zorgen.

Rate this post