iPhone 6S en iPhone 6S Plus officieel aangekondigd tijdens Apple event

By | 11 september 2015

Apple heeft de iPhone 6S en iPhone 6S Plus onthuld tijdens het Apple event van woensdagavond in San Francisco. De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus lijken qua uiterlijk exact op zijn voorgangers, maar er zijn met name intern toch een aantal belangrijke upgrades, zoals een verbeterde camera en een drukgevoelig ‘3D Touch’ scherm. Is de 6S eigenlijk iets te duur voor je? Al uw uitgaven berekenen kan uitkomst bieden.

iPhone 6S abonnement

iPhone 6S uiterlijk: een nieuwe kleur

De iPhone 6S ziet er zoals gezegd qua uiterlijk hetzelfde uit als zijn voorganger. Toch is ook de behuizing verbeterd; het is voorzien van een nieuw soort aluminium (zelfgemaakte legering) wat de telefoon steviger maakt. Een nieuwe bendgate zal dan ook zeker niet ontstaan. Daarnaast is het scherm bedekt met een nieuw Ion-X-glas. De nieuwe iPhone is opnieuw verkrijgbaar in de kleuren Gold, Space Gray en Silver, maar ook in een nieuwe kleur: Rose Gold. Voor de nieuwe iPhone 6S (Plus) heeft Apple ook nieuwe docks gemaakt om de iPhone op te laden. Deze dockingstations sluiten aan op de kleur van je iPhone 6S (Plus) en zijn dus leverbaar in de kleuren roségoud, spacegray, zilver en goud.

iPhone 6S rose gold

3D Touch: Peek & Pop

Met 3D Touch tilt Apple de iPhone naar een hoger plan. Door de nieuwe vorm van Force Touch bestaat er nu een nieuwe vorm van interactie genaamd ‘Peek & Pop’. Je kunt bijvoorbeeld (Instagram)afbeeldingen en e-mails previewen via een pop-up door het scherm zacht en kort ingedrukt te houden. Wanneer je harder op het scherm drukt, kun je de e-mail bijvoorbeeld openen. Op deze manier zijn er allerlei verschillende functies bijgekomen door juist hard of zacht op het drukgevoelige scherm te drukken.

iPhone 6S Camera: 12 megapixels, 4K-video

De iPhone 6S krijgt voor het eerst in jaren meer megapixels dan zijn voorgangers. De camera heeft een nieuwe sensor gekregen met 12 megapixels, bij de reguliere iPhone 6 waren dat er nog 8. Met ‘deep trench isolation’ krijg je hoog kwalitatieve afbeeldingen, en voor het eerst is er ondersteuning voor 4K-video’s. Ook de ‘selfie-camera’ aan de voorzijde is verbeterd en maakt nu 5 megapixel foto’s. Voor de belichting is een TrueTone licht ingebouwd. In donkere omstandigheden wordt het beeldscherm tot drie keer lichter, waardoor ook in het donker lichte foto’s gemaakt kunnen worden. Foto’s maken wordt nu ook verreikt met 3D Touch: Live Photos. Als je een foto maakt en je het scherm iets langer indrukt houdt, wordt er een korte animatie gemaakt. Het resultaat bevindt zich ergens tussen een gifje en een korte video, aangezien ook het geluid wordt opgenomen. Deze Live Photos kun je gebruiken als bewegende achtergrond op je iPhone. De foto wordt standaard getoond, maar wanneer je de achtergrond indrukt zal de video zich afspelen.

Overige interne veranderingen

De iPhone 6S is uitgerust met een nieuwe A9-processor. Graphics zijn maar liefst 90% sneller, de processor zelf zorgt verder voor 70% meer algemene snelheid. Het RAM-geheugen is nu 2GB. De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn nu voorzien van een tweedegeneratie Touch ID-sensor die zorgt voor snellere herkenning van de gebruiker. Verder is er een verbeterde connectiviteit van de iPhone. Er is ondersteuning voor het 4G+ netwerk, en de internetsnelheid bij een wifi-verbinding is flink verhoogd.

iphone 6s plus

iPhone 6S abonnement afsluiten?

Wil je een iPhone 6S abonnement afsluiten? Dat is nu al mogelijk bij enkele aanbieders. Klik hier om te bekijken waar je de iPhone 6S kunt reserveren. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden in de VS gelanceerd op 25 september. De releasedatum voor Nederland is helaas nog niet bekend, maar dat zal naar verwachting een week na de lancering in de VS zijn.

iPhone 6S prijzen

De prijzen van een los toestel zijn als volgt:
iPhone 6s: 16GB € 739 – 64GB € 849, 128GB € 959
iPhone 6s Plus: 16GB € 849, 64GB € 959, 128GB € 1069

Bij verschillende iPhone 6S abonnementen krijg je de iPhone 6S gratis bij het abonnement.

iphone 6s aanbiedingen

Rate this post