iPhone 6C abonnement

Zal het binnenkort mogelijk zijn een iPhone 6C abonnement af te sluiten? Iedereen wacht het vol spanning af: wanneer zal Apple de iPhone 6C daadwerkelijk lanceren? En hoe zal deze er uit zien? Het blijft speculeren en dat gebeurt dan ook volop, all over the world. Maar of de vele geruchten zullen uitkomen. Deels uiteraard wel, maar welke van deze geruchten? Want allemaal is onmogelijk, er zullen gissingen zijn die er volledig naast zitten. Afijn: het is maar de vraag. Van de zijde van Apple blijft het stil, doodstil.

iPhone 6C: Wachten of niet?

Is het zinvol om te wachten met een abonnement tot de iPhone 6C is verschenen? Voor degenen wiens abonnement op zeer korte termijn afloopt, lijkt het ons beter als je toch maar even pas op de plaats maakt. Je kunt bijvoorbeeld even wachten met een abonnement. Want het ziet er naar uit dat de iPhone 6C in november zal verschijnen. Maar: voor het zelfde geld wordt het pas mei 2016, om maar een ander uiterste te noemen. De suggestie dat de release pas in het voorjaar 2016 zal plaatsvinden, wordt steeds sterker. Ergens daartussen zal het wel gebeuren, maar goed, dit is dus een redelijk veilig gok.

Nederland eerst bij iPhone 6C release?

Afijn: wil je echt heel graag het nieuwste van het nieuwste, wacht dan met een abonnement tot de iPhone 6C daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. Want van één ding kun je overtuigd zijn: het is het wachten waard. Want het is altijd het wachten waard bij Apple, laten we eerlijk zijn. De allerlaatste snufjes en innovaties zijn altijd standaard op de laatste verschenen iPhone van Apple. Er is geen enkele reden te denken dat dat dit keer anders zou zijn. In ieder geval is het zo dat zodra de iPhone 6C verschijnt, dit toch waarschijnlijk niet direct in Nederland gebeurt. Andere landen zijn bij Apple altijd eerst aan de beurt, dus dat zal nu niet anders zijn. Het grappige is dat er recent is vermeld dat Nederland bij de eerste categorie landen gaat behoren, maar of dat waar is? Wij geloven er niets van, dat zal een breuk betekenen in de tot nu toe gehanteerde bedrijfsstrategie. Maar anderzijds: het zou kunnen, Nederland is natuurlijk een belangrijk afzetgebied voor Apple.

Wil je als een van de eerste een iPhone 6C abonnement afsluiten, en Nederland behoort toch niet tot de eerste landen? Ga dan naar Frankrijk of Duitsland in de eerste dagen van verschijning. Houd dan wel rekening met lange rijen voor de Apple-winkels, want je bent vast niet de enige. Dus trek makkelijke schoenen aan en neem een klapstoeltje mee. En tja: dan zal je het toestel moeten kopen, een buitenlands abonnement is natuurlijk niet zo handig. Hoe dan ook, je zult nog even geduld moeten hebben. Je kunt je het beste inschrijven op de nieuwsbrief van Apple, dan ben je als eerste op de hoogte. Hoewel: dat nieuws zal zich zonder twijfel razend snel verspreiden.

iPhone 6C geruchten

Wat is er eigenlijk wel bekend? Welke zekerheden zijn er? Weinig, heel weinig. Nog niet eerder is er zo weinig van te voren uitgelekt als met de iPhone 6C. Dus we zullen ons in dit artikel moeten baseren op roddels, geruchten en aannames. Niets erger dan dat, maar het is dit keer niet anders. Nou ja, we doen er ook een snufje gezond verstand bij en gaan uit van ervaringen vanuit het verleden (ook al zijn die geen garantie voor de toekomst).

Dus: we gaan ervan uit dat de iPhone 6C geen vernieuwde iPhone 5C is. Dat is te simpel geredeneerd. De iPhone 6C is waarschijnlijk een 4-inch smartphone. Dat betekent een toestel van het formaat 123,8 x 58,6 x 6,9 mm. Met dus precies het formaat beeldscherm dat zeer geliefd is bij het grote publiek. Want de huidige smartphones zijn over het algemeen wel erg groot en daardoor enigszins onhandig. Nadat Apple de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus heeft uitgebracht, is er eigenlijk geen enkele compacte smartphone meer van Apple. En dat is natuurlijk een groot gemis. De gedachte erachter is logisch: er zijn steeds meer apps, mensen doen steeds meer op hun iPhone en daarom moet het display groot genoeg zijn om er eenvoudig handelingen op de kunnen uitvoeren. Tegelijk is het echter een misvatting dat het doorsnee publiek naar groot-groter-grootst wil. De iPhone moet natuurlijk wel hanteerbaar zijn en het liefst gewoon in de achterzak van je jeans passen. Om nu een apart tasje mee te gaan nemen voor je smartphone is eigenlijk onlogisch en blijkt in de praktijk toch minder te gebeuren dan Apple mogelijk had verwacht in het recente verleden. Nog een waarschijnlijk voordeel: het gewicht van de iPhone 6C komt uit op slechts 110 gram.

Volgens de geruchtenmachine zal de iPhone 6C worden voorzien van een A8-processor.Als dat waar is, is dat wel opvallend. Wat de iPhone 6 en 6 Plus hebben een A-9 processor. Wel, maar ook dat is niet zeker, krijgt de iPhone 6C een NFC, Touch IC, zoals we al vermeldden en een Gorilla Glass LTPs scherm.

iPhone 6C: De camera

De camera blijft naar verwachting van een ongeveer gelijke kwaliteit als die van de huidige laatste modellen. En reken maar dat die goed zijn. Zo kun je met de iPhone 6 filmen in 1080p met 60 beelden per seconde en dat is een twee maal zo veel als bij de iPhone 5. Met Time Lapse kun je uren foto’s versneld afspelen en samenvatten in een kort filmpje. En met slo-mo kun je opnemen met maar liefst 240 beelden per seconde. De fotocamera zorgt altijd voor een loepzuiver beeld dankzij de Focus Pixel-techniek. Uiteraard stelt de camera zich zelf razend scherp op het te filmen of te fotograferen object. Dat doet hij 2 maal sneller dan zijn voorganger. De gezichtsherkenning is verbeterd ten opzichte van de vorige versies en ook die is zeker net zo goed in de iPhone 6C.

Plastic of metaal?
En of het gaat om een plastic behuizing of juist een metalen? Die verhalen dat de keuze was gevallen op een plastic omhulsel, deden wel de ronde dit voorjaar, maar dit is direct tegengesproken door analisten die claimen dat gelekte foto’s van de smartphone in plastic behuizing niet de iPhone 6C betreft. Mogelijk is de veronderstelling dat Apple in de iPhone 6C de nieuwe 14/16nm FinFET-chips van TSMC en Samsung gaat gebruiken, wel waar. Dat zal namelijk een slimme zet zijn, omdat daardoor de iPhone minder stroom zal verbruiken en nog beter kan presteren.

Marketing
Stel dat de iPhone 6C inderdaad pas medio volgend jaar verschijnt in plaats van dit najaar, waar iedereen eigenlijk vanuit was gegaan. Dan is dat wel een opvallende afwijking van de gebruikelijke strategie. Of dat marketingtechnisch handig is, is maar zeer de vraag. Anderzijds: je kunt Apple niet snel betichten van een onhandige zet op marketinggebied.

Klein maar dapper
Verwacht wordt dat de iPhone 6C een goedkopere versie gaat worden van de iPhone 6S. Dat was namelijk ook het geval met de iPhone 5C ten opzichte van de iPhone 5. Het is mogelijk dat de iPhone 6C dan het budget-broertje is van de iPhone 6S, met ongeveer dezelfde mogelijkheden en alleen een ander scherm. Het kleine broertje dus, met intern dezelfde hardware. Een klein broertje dat je wel in verschillende kleuren kunt aanschaffen. Waarschijnlijk zijn dat dezelfde kleuren als zijn oudere broer 5C: namelijk groen, blauw, geel roze en wit. En het kleine broertje is vast sterker dan zijn grote 5C-broer: het zal zeker geen 8GB opslagruimte hebben, maar naar alle waarschijnlijkheid 16GB. Dubbel sterk dus, zoals de iPhone 6. Hij zal vast ook beschikken over de snelle 65-bit A8-processor, omdat apps en games daar heel stabiel op draaien. Bovendien is de M8 motion-coprocessor van de iPhone 6 ook een goede keus gebleken. Voor wie dat niet weet: je kunt daarop bijhouden hoe het staat met je gezondheid, je lifestyle en je fitheid. Dat is goed aangeslagen bij de gebruikers en zal dus vast ook worden geplaatst in de iPhone 6C. Een ander bijna vaststaand feit is wel dat de iPhone 6C wordt uitgerust met een Touch ID. Deze vingerafdrukscanner zit niet in de iPhone 5C.

Apple pay
Een ander verwachte inbouw is een nfc-chip, zoals we al hebben gezegd in dit artikel. Met een nfc-chip kun je op termijn draadloos betalen via Apple Pay en daar zijn de bij Apple zeer op gesteld. De mogelijkheid is er weliswaar nog niet in de Benelux, maar dat is dus juist de uitdaging voor het bedrijf. Want als mensen kunnen betalen via Apple Pay en dat op grote schaal gaat gebeuren, betekent dat tegelijk een forse versterking van de positie van Apple. Dat kan dus prima in de nieuwe iPhone 6C, als eerste stap om dit te verwezenlijken. Daarvoor is de vingerdrukscanner noodzakelijk, vandaar ook het idee dat de iPhone 6C daarmee wordt uitgerust. Volgens zeggen is Apple al in gesprek met banken in het Verenigd Koninkrijk om daar als eerste Europees land de Apple Pay in te voeren. Aan de betaaldienst wordt een betaalpas gekoppeld, waardoor Apple afhankelijk is van banken die willen meedoen. De bank verdient op zijn beurt aan de dienst omdat het een bepaald percentage krijgt. Dat lijkt een win/win-situatie, maar dat is het (nog?) niet. Want de banken staan daar op dit moment nog huiverig tegenover, aldus een artikel in The Telegraph. Niet zozeer vanwege de veiligheid, die is vast voldoende te waarborgen. Hun bedenkingen zit met name in de gegevens die ze dan moeten afstaan. Apple wil een grote hoeveelheid informatie over de klanten verzamelen en in hoeverre strookt dat met de privacy?

iPhone 6C Abonnement

Terug naar de mogelijkheid voor een iPhone 6C abonnement. Zeker kort na de releasedatum zal er zeer veel belangstelling voor bestaan. Providers zullen die kans zeker benutten door te komen met zeer aantrekkelijke iPhone 6C abonnement aanbiedingen. Dat was namelijk ook het geval bij de komst van de 5C-iPhone. Dat was een gat in de markt, ook al omdat dit de eerste budget-smartphone van Apple was. Het toestel is wereldwijd miljoenen malen verkocht, al of niet met een abonnement. Ook in Nederland liep het storm en zijn er veel iPhones 5C in omloop via een abonnement. Het ziet ernaar uit dat dit succes opnieuw zal plaatsvinden zodra de iPhone 6C op de markt verschijnt. Het is overigens zinvol om voorafgaand aan het afsluiten van een iPhone 6C abonnement de prijzen grondig met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, maar let er dan wel op dat je kiest voor een onafhankelijke vergelijkingssite. Er zijn natuurlijk talloze sites met een verborgen agenda, die altijd uitkomen bij dezelfde provider als voordeligste aanbieder. Ra, ra, hoe kan dat? Inderdaad: omdat die aanbieder zelf achter die site zit. En zelfs voor de meest doorgewinterde websitegebruiker is dat niet altijd duidelijk. Dus wees gewaarschuwd. Onderhandelen in de shop van de aanbieder wil overigens ook wel eens tot leuke resultaten leiden. Verkopers hebben vaak een eigen speelruimte, zij het beperkt, en daardoor kun je nog wel eens iets van de prijs afsnoepen of leuke extraatjes bemachtigen, zonder dat dit in de officiële prijslijsten staat.