iPhone 6 zorgt voor enorme Apple-omzet

By | 16 mei 2016

Apple heeft ook afgelopen kwartaal weer een hoge omzet gedraaid. Mede dankzij de iPhone 6. De winst lag 3,4 miljard hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast ging de omzet van 45,6 miljard naar 58 miljard.

De getallen

Maar liefst 61 miljoen iPhones gingen over de toonbank afgelopen kwartaal. Vergelijk dit met 12,6 miljoen iPads en 4,6 miljoen MacBooks. Maar liefst 69% van de verkoop was internationaal. Buiten Amerika om dus. China vooral deed het goed voor de iPhone 6 en daar werden er zelfs meer verkocht dan in Amerika. Dit is vooral te danken aan het Chinese nieuwjaar. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat veel android gebruikers nu toch kiezen voor een iPhone 6. Consumenten lijken minder bang om de overstap te maken naar Apple, aldus Apple vertegenwoordiger Tim Cook.

Recordomzet
Dankzij de iPhone 6 heeft Apple dus weer een recordomzet gedraaid. Ook de iPhone 6 Plus heeft hieraan bijgedragen. De totale omzet is 27% hoger dan vorig jaar. Maar ook de MacBook ervoer een stijging in verkoopcijfers. De iPad cijfers daalden in verhouding, maar de tablet verliest het aan populariteit en dit is dus niet vreemd.

T-Mobile iPhone 6

Tablet verliest het van iPhone 6

De smartphones hebben een aantal voordelen tegenover de tablets. Hoewel iPads makkelijk mee te nemen zijn zijn iPhones steeds groter, zo ook de ipHone 6. Voor de grootte van het scherm hoef je niet meer te kiezen voor een tablet. Daarnaast heeft een iPhone in verhouding meer functionaliteiten en helemaal als je kiest voor een iPhone 6 abonnement. Helemaal als je moet kiezen tussen een iPad mini en een iPhone 6 kan je zonder aarzelen kiezen voor een iPhone.

Toekomst
Daarnaast is Apple natuurlijk bezig met de Apple Watch en zal de omzet dus hoogstwaarschijnlijk alleen maar groter worden de komende periode.

Rate this post