iPhone 6 zal over een krachtigere batterij beschikken

By | 31 augustus 2014

De batterij werd jarenlang aanzien als één van de grootste minpunten van Apple’s iPhone. Met de komst van de iPhone 6 lijkt er echter een nieuwe batterij op komst met een aanzienlijk grotere capaciteit in vergelijking met de laatste iPhone 5S smartphones. De iPhone 6 zal volgens het laatste gerucht zelfs beschikken over een batterij met een capaciteit van 2100 mAh. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn zou dat een aanzienlijk verschil betekenen in vergelijking met de batterij van de 5S. Deze beschikte namelijk slechts over een capaciteit van 1560 mAh. Toch is het nieuwe gerucht op z’n minst opvallend te noemen, in het bijzonder omdat eerder reeds een foto van de vermoedelijke iPhone 6 batterij verscheen waarbij er slechts sprake was van een capaciteit van 1810 mAh.

iPhone 6 logo

Batterij van de iPhone 6

Een bericht op de Chinese Twitter Weibo van niemand minder dan analist Sung Chang Xu van ESM-China stuurde het nieuwe gerucht de wereld in. Volgens de “tweet” staat het namelijk vast dat de batterij van de iPhone 6 over een capaciteit van 2100 mAh zal beschikken. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn zou het gaan om een zeer degelijke capaciteit, maar toch blijft de iPhone 6 daarmee achter op haar concurrenten Samsung en HTC. De meest recente smartphones van deze bedrijven zijn immers goed voor een capaciteit van 2800 mAh (Samsung Galaxy S5) en 2600 mAh (HTC One).

Dat het bericht van Sung Chang Xu met zoveel vertrouwen wordt ontvangen is vooral te wijten aan eerdere informatie die door de analist werd bekend gemaakt. Hij gaf eerder bijvoorbeeld reeds aan dat de nieuwe iPhone over sensoren zou beschikken die temperatuur en luchtvochtigheid kunnen meten. Of de informatie van de analist daadwerkelijk ook klopt zal blijken bij de voorstelling van de iPhone 6.

Rate this post