iPhone 6 VS Samsung Galaxy S6, welke is steviger?

Hoewel gebruikers vaak of voor Apple zijn of voor Android was een test toch wel een keer nodig. Samsung en Apple zijn rechtstreekse concurrenten en hebben al meerdere rechtszaken tegen elkaar aangespannen om verscheidene redenen. Maar welke telefoon kan nou meer hebben de Samsung Galaxy S6 of de Apple iPhone 6. Misschien helpt dit bij de keuze voor een Samsung abonnement of een iPhone 6 abonnement aanbieding.

iphone 6 dummy

Druk
Hoeveel druk kan een telefoon gedurende langere tijd aan. Dit is erg handig om te weten als je regelmatig per ongeluk op je telefoon gaat zitten. Verzekeraars zochten dit voor je uit. De S6 bleek hierbij beter uit de test te komen. De Samsung kon een gewicht van 50 kilo makkelijk aan. De iPhone 6 gaf het echter al snel op en kon wat dat betreft weggegooid worden.

Vallen
Hoe vaak per dag laat jij je telefoon vallen? Regelmatig en van grotere hoogtes? Dat is natuurlijk niet handig, maar ook hierbij komt de S6 beter uit de test. Vrijwel zonder problemen kon de S6 van een hoogte van twee meter worden gegooid. De iPhone 6 viel echter uit elkaar en hield er als snel mee op.

Schuiven
Dit was een punt waarop de iPhone 6 beter scoorde. Doordat de Samsung van ontzettend glad materiaal is gemaakt scoorde deze hier slecht.

Water
Geen van beide is gemaakt om langere periodes onder water te kunnen. Maar je kan ze prima per ongeluk in de wc laten vallen. Na 10 seconden onder water deden beide telefoons het nog uitstekend, geen waterschade niks. Mocht jouw telefoon na een duik in de wc wel kuren vertonen haal hem dan even open en laat de telefoon drogen.

iPhone 6 slecht uit de test
Over het algemeen scoort de Samsung dus beter, maar Apple heeft zo’n eigen doelgroep dus Apple gebruikers zullen zich hier niks van aan trekken als ze een iPhone 6 abonnement overwegen.

Rate this post