iPhone 6 verkopen gaan hard: bijna 20 miljoen stuks verkocht

By | 6 oktober 2014

De verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan onverminderd hard door. In de eerste drie dagen na de lancering werden er al 10 miljoen iPhone 6-toestellen verkocht. Een verdubbeling van dit aantal lijkt aanstaande, want uit de meest recent verkoopcijfers blijkt dat de iPhone 6-verkopen de 20 miljoen exemplaren naderen.

iphone 6 verkopen

iPhone 6 verkopen: 20 miljoen in één maand

Dat zou betekenen dat de iPhone 6 binnen één maand meer dan 20 miljoen keer wordt verkocht, een unieke prestatie. De cijfers komen van Forbes, en zijn dus niet bekendgemaakt door Apple zelf. Afgaande op deze data lijkt Apple snel de grens van 20 miljoen verkochte iPhone 6-toestellen te overschrijden.

Apple heeft door de hoge verkoopcijfers ook enorm veel moeite om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Vooral met iPhone 6 Plus heeft Apple het moeilijk, aangezien men minder snel iPhone 6 Plus toestellen kan produceren dan de reguliere iPhone 6-toestellen. Geruchten gaan overigens dat Apple inmiddels druk bezig is om Foxconn te voorzien van een groter aantal componenten om de productie op te schroeven.

Verder meldt Fiksu dat de reguliere iPhone 6 op dit moment een aandeel heeft van 1,82% ten op zichte van alle iPhones. De iPhone 6 Plus heeft een aandeel van 0,28%. Hieruit trekt men de conclusie dat er aanzienlijk meer iPhone 6-toestellen worden verkocht dan 6 Plus-toestellen.

Rate this post