‘iPhone 6 verkoop overtreft alle verwachtingen’

By | 12 mei 2016

Het aantal verkochte iPhone toestellen in het tweede kwartaal van 2015 zijn wederom indrukwekkend, dat blijkt uit nieuwe schattingen. De iPhone 6 zal het boven verwachtingen goed gaan doen, terwijl de verwachtingen al enorm hoog lagen.

iphoneverkopen[1]

iPhone 6 populair in China

Onderzoeksbureau UBS schatte het aantal iPhone 6 toestellen die over de toonbank zullen gaan. Volgens het bedrijf zal het toestel de komende maanden ongeveer 51,1 miljoen keer verkopen. Dat zou gedeeltelijk verklaard kunnen worden door het grote succes van de iPhone 6 in China. Ondanks dat de smartphonemarkt in China geen stijgende lijn meer te pakken heeft, blijft iPhone razend populair in dat land.

De schattingen komen overeen met die van Ming-Chi Kuo, de Apple-analist die het regelmatig bij het rechte eind blijkt te hebben. Hij schatte dat in Q2 van 2015 51,4 miljoen iPhones verkocht gaan worden, waarvoor een groot deel iPhone 6 toestellen.

Q1 zeer succesvol voor Apple

Apple maakte onlangs nog bekend dat in Q1 zo’n 61 miljoen iPhones zijn verkocht; nog nooit was dat aantal zo hoog. Dat heeft het bedrijf dus mede te danken aan de rijzende populariteit in China. Apple behaalde in dit kwartaal een omzet van maar liefst 58 miljard dollar. Dat is de tweede hoogste omzet ooit van Apple, na het vorige kwartaal toen het bedrijf een omzet van 74,6 miljard dollar boekte.

In september zal Apple waarschijnlijk de iPhone 6S en de iPhone 6 Plus gaan lanceren. Meestal doet het bedrijf dat in september van dit jaar. Uiteraard zijn alle iPhone 6 aanbiedingen voor het nieuwe model ook op iPhone6abonnementen.nl te bekijken

Rate this post