iPhone 6 succes vergroot zorgen van Samsung

Samsung heeft deze week haar cijfers voor het laatste kwartaal van het kalenderjaar 2014 bekendgemaakt. Waar Apple de afgelopen maanden geweldige resultaten behaalde, heeft de mobiele tak van Samsung het steeds zwaarder te verduren.

iphone-6-vs-samsung-galaxy-s6-the-next-generation[1]

Apple opent aanval op Samsung

In de laatste maanden van 2014 verkocht Apple maar liefst 74,5 miljoen iPhones, bijna 50 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verkopen zijn met name te danken aan de succesvolle verkoop van de iPhone 6, die vooral rond de feestdagen tot recordhoogte stegen.


In tegenstelling tot het succes van Apple, heeft Samsung te maken met een daling in het aantal smartphone verkopen. Samsung boekte in het laatste kwartaal van 2014 een winst van zo’n 4,3 miljard euro, aanzienlijk minder dan de 6,7 miljard euro in het laatste kwartaal van 2013. Vooral de mobiele tak heeft te maken met een daling; de winst van de mobiele tak is met 64 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Apple wint terrein

Het lijkt er op dat Apple – dat jaarlijks aanzienlijk minder toestellen op de markt brengt – Samsung voorbij gaat streven op de telefoonmarkt. Ondanks dat Samsung het afgelopen kwartaal voor de vijfde keer op rij mindere resultaten boekte, verwacht het bedrijf betere prestaties voor de mobiele tak in 2015. Dit moet gebeuren met ‘nieuwe materialen, innovatiever design en meer onderscheidende functies’, aldus Samsung. Heb jij de iPhone 6 al? Kies voor een aanbieding!

Rate this post