iPhone 6 of 6S verzekeren of niet?

By | 5 december 2015

De mobiele telefoon speelt een grote rol in ons leven, daarnaast worden de mobieltjes ook steeds duurder en beter. Het is dan ook niet gek, dat wij ons zorgen maken bij enige schade. Als jij in een winkel, de nieuwe Iphone 6S aanschaft, zal de verkoper vragen of je de mobiel ook verzekerd wilt hebben. Dit komt over als een verkopers praatje en dat ervaren wij als vervelend. De verkoper neemt alle gevaren even netjes met je door, want een gebroken scherm is erg onhandig. Maar is het niet slim om toch te overwegen een verzekering af te sluiten?

iPhone 6 gebroken scherm

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Een Iphone is een redelijk kwetsbaar apparaat en het kan zo fout gaan. Stel je verliest je Iphone, laat de mobiel vallen of hij valt in de toilet. Een mobiel laten repareren kan behoorlijk prijzig zijn, laat staan als je ervoor kiest om een geheel nieuw mobieltje te kopen. Het kan slim zijn om een goedkope verzekering af te sluiten, gewoon voor de zekerheid. Een goedkope mobiele verzekering is echter zeldzaam, meestal betaal je toch een hoog bedrag. Tien op de dertig Nederlanders kiest ervoor om een mobiele verzekering te nemen.

Verzekering en toch betalen!

Als je een mobiele verzekering afsluit, moet er nadrukkelijk worden gekeken naar de dekking. Sommige gevallen zijn schrijnend en levert een smalle dekking op. Stel je mobiel valt van de trap en er zit een barst in het scherm. Dan zal er gekeken worden naar de staat van de mobiel, werkt deze nog prima, dan zullen de reparatiekosten in de meeste gevallen niet worden gedekt. Daarnaast zal er meestal ook geen geld worden uitgekeerd bij verlies. Diefstal is ook een gevoelig onderwerp, aangezien de verzekering alleen van kracht is bij braaksporen. Alles op een rijtje en het klinkt niet bepaald verleidelijk om een verzekering af te sluiten, laat staan de eigen risico die nog om de hoek komt kijken.

Rate this post