‘iPhone 6 krijgt scherm van saffierglas en zonnecellen’

By | 7 februari 2014

De iPhone 6 komt er aan, en dat is te zien in Amerika. Apple heeft in Arizona namelijk een fabriek van 120.000 vierkante meter laten bouwen, waarschijnlijk om massaal producten te produceren, waaronder de iPhone 6. Want wie wil er nou niet een iPhone 6 abonnement? Tim Cook gaf afgelopen week in een interview toe dat het te maken  heeft met saffierglas.

De Iphone 6 zal namelijk zeer waarschijnlijk een saffierglas krijgen, waarin zelfs zonnecellen zijn ingebouwd. Margolis baseert zich op een combinatie van patenten, vacatures en apparatuur die Apple heeft aangeschaft de afgelopen tijd. De zonnecellen moeten ervoor zorgen dat je je iPhone opgeladen kunt houden, zonder op het stopcontact te hoeven aansluiten.

iPhone 6 fabriek

Apple werkt voor de productie van saffierglas samen met GT Advanced Technologies. Dit bedrijf is er namelijk in geslaagd om het voorheen dure saffierglas van een smartphonescherm omlaag te brengen van 13 tot 18 dollar naar 3 tot 5 dollar. Hierdoor is het een interessant scherm geworden voor Apple’s iPhone 6. Daarmee kan saffierglas de concurrentie aan gaan met Gorilla Glass, waarvan de huidige iPhone 5 schermen zijn gemaakt en die zo’n 3 dollar per stuk kosten.

Apple wil voor het iPhone 6 abonnement en de iPhone 6 ‘cool stuf’ verbergen achter het saffierglas. Dit is namelijk uitstekend mogelijk achter het saffierglas. Daarbij kun je denken aan Touch ID-sensoren die het hele iPhone 6 scherm kunnen bedekken. 

Maar het meest opvallende gerucht is toch wel het feit dat Apple plannen heeft om zonnecellen onder het scherm te verwerken. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het contract van maar liefst 578 miljoen dollar. Dit contract heeft Apple gesloten met GT Advanced Technologies. Daarnaast is Apple op zoek gegaan Thin Films Engineer die ervaring heeft met zonnecellen en mensen die ervaring hebben met PVD-coatings. Sinds een week is Apple-partner GT bezig om in Mesa (Arizona) personeel te werven voor de fabriek waar saffierglas wordt gemaakt. Volgens de vacature-omschrijving: “world class engineers that will provide end to end manufacturing and process solutions for key design features” van Apple-producten. Er zullen maar liefst 700 medewerkers van Apple en Gt gaan werken in de fabriek.

Al met al een aantal interessante ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw iPhone 6 abonnement één grote belevenis wordt met een iPhone 6. Wij houden je op de hoogte van de laatste geruchten en het laatste nieuws!

Rate this post