iPhone 6 krijgt een nieuwe trilfunctie

By | 26 augustus 2014

Volgens diverse Chinese bronnen zou de iPhone 6 over een nieuwe tril-technologie beschikken. Door deze speciale technologie zou het mogelijk worden gemaakt om verschillende subtiele vibraties te voelen verspreid over het beeldscherm. Het is de Chinese smartphone-website Laoyaoba die met dit nieuws naar buiten komt. Volgens anonieme bronnen zou Apple in haar iPhone 6 gebruik gaan maken van de nu reeds befaamde haptische feedback-technologie. Op deze manier wordt het mogelijk om bij bijvoorbeeld het indrukken van het icoontje van een app een trilling te voelen. Druk je naast het icoontje dan zal je niets voelen omdat er ook geen handeling wordt uitgevoerd.

iphone 6 specificaties

Een nieuwe trillingmotor voor de iPhone 6

Een opvallend feit is echter wel dat de vernieuwde trillingsmotor naar verwachting maar liefst twee tot zelfs drie keer zo duur kan zijn als de huidige motor die is terug te vinden in met name de iPhone 5 en de iPhone 5S. Deze laatste had een prijskaartje van ongeveer 60 dollar. Toch komt dit nieuws eigenlijk niet uit de lucht vallen. In 2009 werd reeds een patent aangevraagd waaruit bleek dat Apple interesse had in de haptische technologie. Tot dusver werd er echter nog niets met het patent gedaan, maar daar zou met de lancering van de iPhone 6 dus zomaar verandering in kunnen komen.

De nieuwe trillingsmotor zou uiteraard nog verschillende andere vernieuwingen met zich mee kunnen brengen. Zo zou de toepassing ook gebruikt kunnen worden tijdens bijvoorbeeld het spelen van spelletjes waardoor ook gamen op de nieuwe iPhone meteen een compleet nieuwe dimensie zou krijgen.

Rate this post