‘iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden zeer gewaardeerd in Azië’

De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus lijken in het Oosten zeer goed in de smaak te vallen bij de consumenten. In de thuislanden van Zuid-Korea, LG en Samsung, weet Apple zelfs voor een unicum te zorgen. Apple lijkt er voor het eerst er voor te zorgen dat de iPhone er in slaagt om een marktaandeel van meer dan 20 procent te verkrijgen.

De iPhone 6 heeft een groter scherm ten opzichte van zijn voorgangers. De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch grootte, de iPhone 6 Plus zelfs een schermgrootte van 5,5 inch groot. Dit lijkt in Azië zeer gewaardeerd te worden, dat blijkt uit cijfers van Counterpoint Research.

iphone 6

iPhone 6 in Azië

In Zuid-Korea heeft Apple deze maand een marktaandeel van 33 procent weten te claimen, meer dan het dubbele dan vóór de lancering van de iPhone 6 modellen in september dit jaar. Dit is uniek, nog niet eerder in de geschiedenis heeft een buitenlandse fabrikant het voor elkaar gekregen de grens van 20 procent te overstijgen. Samsung blijft met 46 procent uiteraard nog wel de grootste partij, maar zag het marktaandeel wel afnemen met maar liefst 14 procent. LG bezit nog 14 procent marktaandeel.

In Japan is de iPhone nog altijd zeer geliefd. Apple beschikt in Japan over een aandeel van 51 procent, terwijl het binnenlandse bedrijf Sony het aandeel juist zag dalen van 30 procent naar 17 procent deze maand. In China is het marktaandeel van Apple nu zo’n 12 procent van het totaal.

Rate this post