iPhone 6 blijkt meer waardevast dan iPhone 5S

Uit verschillende onderzoeken blijkt al jaren dat iPhones de meest waardevaste mobiele telefoons zijn op de smartphonemarkt. De iPhone 6 en 6 Plus blijken nu zelfs meer waardevast te zijn dan zijn voorgangers; de iPhone 5S en 5C.

iPhone 6 groot succes

Sinds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in september 2014 op de markt kwamen, gingen de nieuwe Apple-toestellen als warme broodjes over te toonbank. In het laatste kwartaal van 2014 verkocht Apple een recordaantal van 74,5 miljoen iPhones, waaronder het overgrote deel iPhone 6 toestellen. Dit was 46% meer dan het record van een jaar eerder toen er in het laatste kwartaal van 2013 in totaal 51 miljoen iPhones werden verkocht.

iphone 6 vs iphone 6

Prijzen iPhone 6

Analist Gene Munster houdt al tijden prijzen bij van tweedehands iPhone op Ebay. Negen maanden na de lancering van de iPhone 6 worden de iPhone 6 toestellen op Ebay aangeboden voor prijzen die gemiddeld 72 procent van de nieuwwaarde bedragen. Dit percentage ligt een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld de iPhone 5S en 5C, die negen maanden na de release werden verhandeld voor respectievelijk 60 procent en 49 procent van de nieuwwaarde.

Marktaandeel Apple

Dit bewijst dat iPhones steeds hoger worden gewaardeerd door de consument. Gene Munster verwacht dat Apple voor het vorige kwartaal 46 miljoen iPhones heeft verkocht, tegenover 35,2 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Het komende kwartaal zou Apple nog eens 43,5 miljoen iPhones verkopen, tegenover 39,2 miljoen vorig jaar. Munster verwacht dan ook dat Apple zijn marktaandeel verder zal uitbreiden op de smartphonemarkt de komende jaren.

Rate this post