IOS 8

iPhone 6 met iOS 8 besturingssysteem

Traditioneel pakt Apple bij de lancering van een nieuwe iPhone steevast uit met een verbeterde versie van haar besturingssysteem. Het is dan ook niet zo vreemd dat algemeen wordt aangenomen dat samen met de lancering van de iPhone 6 ook het iOS 8 besturingssysteem zal worden gelanceerd. Van het vernieuwde iOS 8 is tot dusver nog niet zoveel bekend, al lijkt deze zich voornamelijk te zullen richten op energiebeheer. Bekend is bijvoorbeeld wel dat het OS op de achtergrond draaiende apps die veel energie vergen automatisch zal afsluiten.

IOS 8Naast bovenstaande raakte eerder reeds bekend dat Apple met iOS 8 de strijd aan zal gaan met ongewenste notificaties. Door middel van een eenvoudige instelling zullen gebruikers van de iPhone 6 alle dergelijke notificaties kunnen uitsluiten. Daarnaast raakte eerder ook reeds bekend dat er een aparte instelling komt voor mensen die roaming binnen Europa willen gebruiken. Verder moet een speciale tips applicatie er voor zorgen dat nieuwe gebruikers snel alle ins en outs te weten komen over het iOS 8 besturingssysteem.

Naast bovenstaande is inmiddels eveneens bekend dat het iOS 8 besturingssysteem veel opener wordt dan voorgaande versies. Dit wil zeggen dat ontwikkelaars van apps onder andere toegang zullen krijgen tot de Touch ID-sensor. Een duidelijk voorbeeld van het open karakter van iOS 8 is ook terug te vinden in de zogenaamde HealthKit en HomeKit. Deze kits moeten het voor ontwikkelaars veel eenvoudiger mogelijk maken om verschillende toepassingen te ontwikkelen op het gebied van gezondheid en huisautomatisering. Verwacht wordt dat de eerste van deze apps voor de iPhone 6 in ieder geval niet lang op zich zullen laten wachten.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het nieuwe iOS 8 besturingssysteem zal wederom beschikken over een aantal interessante vernieuwingen waar we allemaal kennis mee zullen kunnen maken bij de lancering van de iPhone 6.