Grote drukte bij Apple Stores in Nederland

By | 29 september 2014

Honderden mensen stonden vrijdagochtend te wachten voor de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam, om als een van de eersten de allernieuwste iPhone 6 of iPhone 6 Plus te bemachtigen. Sommigen van de wachtenden hadden uren of zelfs al dagen staan wachten op het moment dat de iPhone 6 in de verkoop ging. Ook in Haarlem en Den Haag was het vrijdag erg druk bij de lancering van de nieuwe iPhone 6-modellen.

“Ik vind dit zo’n belevenis, hier kun je echt niet aan wennen,” aldus één van de Apple-fans. Over een jaar staat hij er weer, voor het volgende ‘iPhone 7-model’. “Maar ik ga nu eerst een back-up doen, configureren en dan slapen.” De Apple-fanaat stond al vanaf maandagavond te wachten op de opening. “De volgende keer willen we een record verbreken en gaan we van vrijdag tot vrijdag. Ik wil gewoon de iPhone 6. Het is een supermooi ding, met een goede snelheid en camera.”

Apple

Mensen die de iPhone 6 of iPhone 6 Plus al hadden voorbesteld bij Vodafone, konden die vrijdag direct na middernacht al ophalen bij de Vodafone-winkels. Ook bij deze winkels stonden al honderden mensen te wachten op hun eerste exemplaar. De verwachting is dat de iPhone 6 snel uitverkocht zal raken, en dat de wachtlijsten voor de telefoons snel zal oplopen. Apple doet er alles aan om genoeg toestellen te produceren.

De iPhone 6 is een enorm succes. Apple maakte eerder deze week al bekend dat de iPhone 6 3 dagen na de lancering in onder andere de Verenigde Staten, al meer dan 10 miljoen keer is verkocht. Ook de abonnementen gaan als warme broodjes over de toonbank. Met name een iPhone 6 Vodafone abonnement is populair onder de consumenten, maar ook het goedkopere iPhone 6 Tele2 abonnement is populair.

Rate this post