Geen ongewenste notificaties meer in iOS 8

By | 25 augustus 2014

Apple zorgt er in haar nieuwe iOS 8 besturingssysteem welke standaard zal zijn geïnstalleerd op de iPhone 6 voor dat er diverse ergernissen uit voorgaande versies niet langer kunnen voorkomen. Zo raakte eerder reeds bekend dat Safari je niet langer ongevraagd naar de App Store zal sturen, maar daarnaast lijkt het ook een stuk moeilijker te gaan worden voor bijvoorbeeld gratis games om je ongewenste notificaties te sturen. Dat was vanaf iOS 7 geen enkel probleem, maar lijkt nu met iOS 8 aan banden te worden gelegd. Een speciale instelling moet er namelijk voor zorgen dat geen enkele van deze notificaties nog op je beeldscherm kan verschijnen.

IOS 8

Bovenstaande is uiteraard niet de enige vernieuwing die gepaard zal gaan met de lancering van het iOS 8 besturingssysteem. Zo zal het systeem automatisch applicaties die op de achtergrond draaien en veel energie verbruiken detecteren en afsluiten. Het spreekt voor zich dat dit de levensduur na een volledige oplaadbeurt aanzienlijk moet verlengen. Eerder raakte reeds bekend dat Apple de strijd wil aan gaan met apps die teveel energie vergen en daardoor de batterij te snel leegtrekken. Dat lijkt er nu met de lancering van het iOS 8 besturingssysteem daadwerkelijk aan te zullen komen.

Dat het iOS 8 besturingssysteem samen zal gelanceerd worden met de nieuwe iPhone 6 staat in ieder geval vast. Gebruikers van het eerste uur zullen dan ook meteen de vernieuwingen in de praktijk kunnen ondervinden. Vrees je dat de iPhone 6 overigens te duur wordt voor jou? Geen probleem, want net zoals bij de voorgaande iPhones zal je ook deze nieuwe smartphone kunnen aankopen met behulp van een iPhone 6 abonnement. Uiteraard zal ook de iPhone 6 los kopen nog steeds een mogelijkheid zijn.

Rate this post