‘Fabrikant kan vraag naar iPhone 6 niet aan’

By | 21 september 2014

Fabrikant Foxconn produceert net als de vorige iPhone-modellen, ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor Apple. De fabrikant heeft echter grote moeite om aan de wereldwijde vraag te voldoen, dat meldden verschillende bronnen aan The Wall Street Journal.

iphone 6

Hoog aantal iPhone 6 pre orders

Door het enorme aantal mensen die wereldwijd een iPhone 6 willen kopen of een iPhone 6 abonnement willen afsluiten, wordt de belasting voor Foxconn te groot. Er zijn al meer mensen in dienst genomen bij de fabriek in het Chinese Zhengzhou, waar meer dan 200.000 mensen werken. Er wordt continu hard gewerkt om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in elkaar te zetten.

“We produceren bij Foxconn dagelijks zo’n 140.000 exemplaren van de iPhone 6 Plus en 400.000 van de reguliere iPhone 6. Meer dan we ooit per dag geproduceerd hebben voor Apple. Maar zelfs dat is niet genoeg om te voldoen aan de vraag in de pre-orders”, zegt een bron. Er zou ook een tekort zijn aan schermpjes van 5,5 inch voor de iPhone 6 Plus. Volgens The Wall Street Journal loopt de wachttijd de komende weken verder op.

Hoe de voorraad in Nederland er voor staat, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de iPhone 6 ook in Nederland binnen een dag uitverkocht zal zijn. De iPhone 6 kopen is vanaf 26 september mogelijk.

Rate this post