‘Europeanen ruilen Android toestel vaak in voor iPhone 6’

By | 13 mei 2016

Europeanen ruilen hun Android telefoon de laatste tijd steeds vaker in voor een iPhone, en dan met name een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Dat meldt Emerce op gezag van onderzoek door Kantar World Panel.

goedkope iPhone 6

Eenderde van iPhone 6 bezitters had eerder een Android-telefoon

De populariteit van de iPhone 6-toestellen lijkt de grootste oorzaak te zijn voor deze verschuiving. In het eerste kwartaal van 2015 bereikte het besturingssysteem van Apple, iOS, hierdoor een marktaandeel van 20,3 procent. Dat is 1,8 procent meer dan in het jaar 2014. Android daalt een beetje en komt uit op 68,4 procent marktaandeel.

De cijfers zijn gebaseerd op de telecom markten in de vijf grootste Europese te landen; Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Van alle trotse eigenaren van een iPhone 6 of iPhone 6 Plus was maar liefst 1/3e voorheen de eigenaar van een Android telefoon: “In het eerste kwartaal van 2015 bleven de iPhone 6 en 6 Plus consumenten aantrekken over heel Europa, inclusief gebruikers die voordien een Androidtoestel bezaten,” stelt Carolina Milanesi, Chief of Research bij Kantar. “Binnen de vijf grootste landen in Europa stapten gemiddeld 32,4 procent van Apples nieuwe klanten over van Android naar iOS.” De Android telefoons zijn met name in trek bij mensen die een lage prijs prefereren.

Ondanks deze positieve trend voor Apple blijft Googles besturingsysteem Android dus nog wel de meest verkochte in Europa.

iphone 6 vs android

Goedkope iPhone 6 abonnementen

Toch hoeft het aanschaffen van een iPhone 6 helemaal niet zo duur te zijn, je kunt al een goedkoop iPhone 6 abonnement afsluiten met een gratis iPhone 6 toestel, voor zo’n €37,- per maand bij 150 belminuten en 500 MB. Voor de beste iPhone 6 aanbieding van dit moment kun je terecht op de homepage.  Daar kun je de top 10 iPhone 6 aanbiedingen bekijken. Deze top 10 passen wij dagelijks aan. Zo weet jij zeker dat je de goedkoopste aanbiedingen van dit moment kan benutten!

4/5 - (1 stemmen)