Eerste kennismaking met het IOS besturingsysteem

By | 28 augustus 2014

Het staat inmiddels haast vast dat we straks bij de iPhone 6 gebruik zullen gaan maken van het nieuwe iOS 8 besturingssysteem. Na de iPhone 6 release aankondiging zullen we het direct weten. Uiteraard komt dit besturingssysteem wederom met een reeks vernieuwingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nieuw bedieningspaneel, een oplossing voor een aantal vervelende bugs, de zogenaamde iOS Tips en voor reizigers zeker niet onbelangrijk de mogelijkheid om roaming binnen de EU in en uit te schakelen.

IOS 8

Een niet onbelangrijke nieuwe functie is de zogenaamde iOS tips functie. Zoals de naam reeds doet vermoeden worden er met behulp van deze app verschillende interessante tips gegeven over hoe het nieuwe besturingssysteem te gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je snel kan reageren op een bericht, maar daarnaast worden ook enkele interessante tips gegeven met betrekking tot het zo efficiënt mogelijk bedienen van je e-mail app. Hoewel de app standaard nog niet bijzonder uitgebreid is zullen regelmatig updates er voor zorgen dat er met tijd een groot aanbod aan informatie in terug te vinden is.

IOS 8

Andere vernieuwingen met IoS 8

Een andere interessante vernieuwing, onder andere voor mensen binnen de zakelijke sector is het live dicteren. Door middel van een ingesproken tekst wordt het mogelijk om een compleet artikel te dicteren aan je iPhone. Deze functie was uiteraard ook in voorgaande iPhones reeds beschikbaar, maar moet nu aanzienlijk verbeterd zijn. Mensen die vaak op reis gaan krijgen met de komst van de iPhone 6 en het iOS 8 besturingssysteem daarnaast de mogelijkheid om dataroaming niet alleen globaal uit te schakelen, maar ook specifiek binnen de EU. Op deze manier kan je binnen de gehele EU op een veilige manier gebruikmaken van mobiel internet.

Naast het feit dat ook verschillende populaire apps onder handen werden genomen ging ook het bedieningspaneel op de schop. Het gaat daarbij niet om grote, maar vooral kleine visuele aanpassingen. Zo zijn de randen om de icoontjes verdwenen om het geheel nog strakker te maken en werden ook enkele symbolen enigszins aangepast.

Wat voor invloed het nieuwe besturingssysteem heeft op de iPhone 6 prijs, is niet duidelijk.

Rate this post