Is dit de nieuwe flitser van de iPhone 6?

By | 1 september 2014

iphone 6 lensDe Franse website Nowhereelse beschikt over enkele foto’s die naar verwachting de nieuwe flitser van de iPhone 6 weergeven. Bij de bekendmaking van de iPhone 5S werd vriend en vijand verrast door een compleet nieuw vormgegeven flitser. Het ging daarbij niet langer om de bekende ronde flitser, maar wel om een langwerpige zogenaamde True Tone flitser. Door het verschijnen van deze foto’s lijkt het er nu naar uit te zien dat deze beslissing met de komst van de iPhone 6 wordt teruggedraaid.

De keuze om af te stappen van de langwerpige True Tone flitser komt eigenlijk een beetje uit de lucht gevallen. Gebruikers van de iPhone 5S gaven eerder immers reeds aan met behulp van deze flitser veel mooiere foto’s te kunnen nemen, in het bijzonder bij weinig licht of ’s nachts. De True Tone flitser beschikte dan ook over niet één, maar wel twee lampjes zodat kleuren beter konden worden opgevangen. Dat is met behulp van de ronde flitser iets moeilijker. Apple gaf eerder reeds aan verder te willen werken met de langwerpige True Tone flitser, maar dat zou dus niet het geval zijn voor de iPhone 6 (indien de foto’s daadwerkelijk echt zijn uiteraard).

Hoewel we op dit ogenblik slechts kunnen gissen naar het feit of de foto’s daadwerkelijk echt zijn is het wel zo dat in het verleden reeds foto’s werden gelekt van dummy’s waarop eveneens ronde gaten voor de flitser te zien waren. Het zou dus zomaar kunnen dat we met de iPhone 6 terug gebruik zullen maken van een ronde flitser in plaats van de True Tone. We zullen nog even moeten wachten op het afsluiten van een iPhone 6 abonnement, waarschijnlijk wordt de nieuwe telefoon van Apple op 9 september aangekondigd en is de iPhone 6 kopen vanaf oktober of november dit jaar mogelijk.

Rate this post