Capaciteit nieuwe batterij in iPhone 6 is geen verbetering

By | 25 augustus 2014

Ga je een iPhone 6 kopen? Dan zal je er waarschijnlijk rekening mee moeten houden dat deze slechts over een licht verbeterde batterij ten opzichte van de voorgaande uitvoeringen zal beschikken. De iPhone 6 mag dan wel voorzien zijn van een groter beeldscherm en een ultra dun design, dat laatste zorgt er wel voor dat er slechts weinig ruimte over blijft om een grotere batterij te plaatsen. Dat is vervelend, want hoewel de verwachte 1900 mAh batterij een verbetering zal zijn ten opzichte van de 1570 mAh batterijen in de iPhone 5S en iPhone 5C zal dit in de praktijk helemaal niet merkbaar zijn. Het grotere beeldscherm zal er namelijk automatisch voor zorgen dat er ook meer energie zal worden verbruikt.

iPhone 6

Bovenstaand gerucht heeft uiteraard uitsluitend betrekking tot de 4,7-inch versie van de iPhone 6. Verwacht wordt namelijk wel dat de 5,5-inch versie over een batterij met een capaciteit van 2500 mAh zou beschikken. Dit klinkt uiteraard al een stuk beter in de oren, ware het niet dat deze capaciteit toch nog steeds verbleekt in vergelijking met de concurrentie. De batterijen in met name de LG G3 en Samsung Galaxy Note 3 beschikken namelijk over maar liefst 3000 mAh en 3200mAh. Hierdoor lijkt een langere levensduur na een oplaadbeurt voor de beide concurrenten nu reeds gegarandeerd.

Dat de batterij in de iPhone 6 met 4,7-inch beeldscherm slechts over een dermate grotere capaciteit zal beschikken lijkt eigenlijk nog best aanneembaar. Misschien is dat wel precies de reden waarom Apple zich met iOS 8 als het ware specifiek lijkt te gaan richten op energiebeheer.

Rate this post