Beschikt grootste iPhone 6 over snellere hardware?

By | 30 augustus 2014

hardware

Een analist van de investeerdersbank Cowen & Co kwam eerder vandaag met opvallend nieuws naar buiten met betrekking tot de verschillende versies die naar verwachting van de iPhone 6 zullen verschijnen. Volgens de analist zou het verschil tussen beide versies immers meer bedragen dan uitsluitend een verschillende schermgrootte. Verwacht wordt nu dan ook dat de grootste iPhone 6 over snellere hardware zal beschikken.

Ontwikkelingsproces iphone 6

De analist baseert deze stelling op een bron die is betrokken bij het ontwikkelingsproces van de iPhone 6. Zo zou de grootste versie over een snelle A8-processor gaan beschikken die over een grotere kloksnelheid zal beschikken dan de processor die in de 4,7-inch versie zal terug te vinden zijn. Verwacht wordt ook dat de vorm van de processor afwijkingen zal vertonen waardoor de kans zonder meer aannemelijk is dat ook de grafische chip zal verschillen. Misschien wordt er bij de grootste versie zelfs gebruik gemaakt van een andere productiemethode, het kan allemaal.

Dat er een significant verschil komt te zitten in bijvoorbeeld snelheid tussen beide iPhone 6 versies lijkt eigenlijk best aannemelijk. Ook in het verleden was dat reeds het geval tussen diverse toestellen die door Apple op de markt werden gebracht. De iPad Air bijvoorbeeld is voorzien van een dualcore A7-processor welke beschikt over een kloksnelheid van 1,4GHz terwijl de iPad Mini Retina “slechts” over een kloksnelheid van 1,3GHz beschikt. Hoewel er dus een klein verschil in snelheid tussen de verschillende systemen bestaat is dat verschil tijdens het gebruik van het toestel vaak niet of nauwelijks merkbaar.

Rate this post