Bendgate: Een definitief oordeel over de buigzaamheid van de iPhone 6

By | 1 oktober 2014

De mensen op Twitter zijn nog altijd niet helemaal klaar met de Bendgate. De Bendgate ging vorige week op Twitter een eigen leven leiden, toen er enkele klachten waren gemeld over gebogen iPhone 6 Plus-toestellen. Een YouTuber plaatste bovendien een video online waarin hij met zijn blote handen een iPhone 6 Plus boog. Maar hoe buigzaam zijn de iPhone 6-toestellen nou eigenlijk? Vandaag zijn de eerste wetenschappelijke testen gepresenteerd.

iPhone 6 Plus

Hoe sterk is de iPhone 6?

Apple heeft inmiddels op het voorval gereageerd, en verklaart dat er tot nu toe slechts negen officiële klachten zijn binnengekomen over gebogen telefoons. Hierbij ging het louter om iPhone 6 Plus telefoons. Er zijn geen klachten binnengekomen over de iPhone 6 met betrekking tot de buigzaamheid van het toestel. Gezien deze feiten lijkt de kans dat jij straks ineens een gebogen iPhone hebt, dan ook te verwaarlozen.

Consumer Reports heeft de afgelopen week op een professionele manier de buigzaamheid getest, en de conclusie is duidelijk: de iPhone 6 Plus en met name de iPhoen 6 zijn veel sterker dan de afgelopen dagen werd gesuggereerd.

Voor de rest werd het toestel met de uiteindes op blokken gelegd. In het midden drukte een machine de telefoons naar beneden. Consumer Reports testte naast de iPhone 6 en 6 Plus ook andere toestellen zoals de HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 en de iPhone 5.

De eerste tekenen van buiging bij de iPhone 6 begonnen wanneer er een kracht van bijna 32 kilogram werd uitgeoefend. Om het scherm van het toestel los te breken was bij de iPhone 6 een kracht van 45 kilogram nodig en bij de iPhone 6 Plus bijna 50 kilogram. Opvallend, aangezien op social media werd gesuggereerd dat vooral de iPhone 6 Plus kwetsbaar zou zijn.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk; de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bleken niet de sterkste telefoons op de markt te zijn. De Galaxy Note kwam namelijk als sterkste uit de koker. De iPhone 5 volgt op een tweede plaats, gevolg door de LG G3. Daarna komen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De HTC One M8 is zwakker beoordeeld door Consumer Reports. Volgens Consumer Reports zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met genoeg kracht te buigen en te slopen, maar met normaal, dagelijks gebruik zullen de telefoons absoluut niet ombuigen.

iphone 6

Rate this post