Artikel: Wat is het ontwerp van de iPhone 6?

By | 20 augustus 2014

Er is tot dusver nog maar weinig bekend van het ontwerp waar de iPhone 6 over zal beschikken. Toch geven de verschillende beelden en mock-ups welke reeds op het internet zijn verschenen een goed beeld van hoe Apple’s nieuwste smartphone er precies uit kan komen te zien. Vast staat in ieder geval dat het toestel nog dunner zal worden dan de iPhone 5 en 5S. Daarnaast lijkt het vast te staan dat ook de nieuwe iPhone in drie verschillende kleuren zal verschijnen, namelijk in het bekende zilver, goud en zwart. Of alle drie de kleuren meteen bij de lancering van het toestel beschikbaar zullen zijn is echter nog maar de vraag.

Opvallend is vooral dat op nagenoeg alle beelden tot dusver strepen te zien zijn op de achterkant van het toestel. Deze strepen werden niet zomaar geplaatst, maar zijn nodig om een zo optimaal mogelijk signaal te kunnen bekomen. De achterzijde van de iPhone 6 zal immers uit veel meer aluminium bestaan dan diens voorgangers. Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat Apple dit “probleem” op een dergelijke manier zal oplossen. De strepen baren fans nu reeds zorgen omdat ze het design van de iPhone 6 op z’n minst negatief beïnvloeden. Verwacht wordt nu dat Apple de lijnen zal vervangen door glas waardoor deze niet zo prominent meer aanwezig zullen zijn.

Daarnaast zouden er nog verschillende andere kleine aanpassingen kunnen uitgevoerd worden aan het ontwerp. Zo word verwacht dat de powerknop verplaatst zal worden van bovenaan het toestel naar de zijkant en zullen er ook kleine aanpassingen gebeuren aan de vormgeving van vooral de homeknop. Hoe de vormgeving van de iPhone 6 er precies uit zal komen te zien komen we te weten op 9 september!

iPhone 6 ontwerp

Rate this post