Artikel: Wat is de schermgrootte van de iPhone 6?

By | 19 augustus 2014

Er is reeds heel wat te doen geweest over het beeldscherm van de nieuwe iPhone 6 in aanloop naar de release van de iphone 6. Toen de vorige versies van de iPhone bekend werden gemaakt was er steeds sprake van één enkele schermgrootte. Dat is bij de iPhone 6 niet langer het geval. Geruchten stellen reeds enige tijd dat deze nieuwe smartphone met twee verschillende schermgroottes zal worden gelanceerd. Het eerste model zou naar verwachting voorzien zijn van een 4,7-inch beeldscherm. Dat is 0,7-inch groter dan bij de iPhone 5 en 5S het geval was. Verwacht wordt dat deze versie van de iPhone 6 ook over enigszins beperktere specificaties zal beschikken en dat ook de capaciteit van de batterij aanzienlijk lager zal komen te liggen in vergelijking met het 5,5-inch model.

iPhone 6

Bovenstaande verraad het eigenlijk al een beetje, naast de 4,7-inch versie komt er ook een 5,5-inch versie van de iPhone 6. Deze nog grotere versie zal niet alleen beschikken over een groter beeldscherm, daarnaast zal het scherm naar verwachting worden beschermd door het zogenaamde saffierglas. Verder zal ook het nieuwe IOS 8 besturingssysteem op de iPhone 6 draaien. Het gebruik van dit type glas alsook de nog betere specificaties zullen er naar alle verwachting wel voor zorgen dat deze versie aanzienlijk duurder zal worden in vergelijking met de huidige generatie iPhones. Een prijsstijging van minstens 100 euro lijkt in ieder geval niet meer dan aannemelijk te zijn.

Hoe de beide versies er precies uit zullen komen te zien en in welke mate ze nu precies ten opzichte van elkaar zullen verschillen komen we te weten op dinsdag 9 september. Dan worden de nieuwe iPhone 6 toestellen officieel door Apple aan het grote publiek voorgesteld. Wil jij ook graag een iphone 6 kopen? Houd onze website dan goed in de gaten.

Rate this post