‘Apple zag op laatste moment af van saffierscherm voor iPhone 6’

By | 8 oktober 2014

Apple

Het had niet veel gescheeld of de nieuwe iPhone 6-toestellen waren voorzien van saffierglazen schermen. Er gingen al maanden de geruchten dat Apple de iPhone 6 zou voorzien van een saffierglas scherm, omdat deze sterker en meer krasbestendig zou zijn. De Wall Street Journal schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple vlak voor de lancering besloot van saffierglas af te zien.

Het lijkt echter onmogelijk om binnen enkele weken nog tientallen miljoenen schermen van Gorilla Glass te regelen, dat nu gebruikt is. Volgens geruchten voor de iPhone 6-aankondiging zou ook alleen een derde uitvoering een saffierscherm krijgen. Uit verschillende testen bleek echter dat de saffierschermen erg broos waren. Apple voerde een valtest uit met de schermen, en kwam tot de conclusie dat de schermen sneller dan bij een Gorilla Glass scherm braken. Dit terwijl saffierglas juist extra sterk en krasbestendig zou zijn.

De leverancier van saffierglas, GT Advanced, vroeg maandag faillissement aan, mogelijk als gevolg van de niet doorgaande deal. Het bedrijf schreef dat het in oktober 139 miljoen dollar zou krijgen van een grote klant, maar dat dit niet door ging. Opvallend detail is dat de ceo van het bedrijf één dag voor de aankondiging van de iPhone 6, besloot 9.000 aandelen te verkopen voor 160.000 dollar. Na de aankondiging van de iPhone 6 stortte de koers van het bedrijf in en daalde met maar liefst 13 procent.

Apple Watch

GT Advanced hoopt en verwacht nog wel een doorstart te maken in de komende maanden. Volgens een Apple-analist zou de Apple Watch, die voor 2015 op de planning staat, geen vertraging oplopen. De Apple Watch beschikt namelijk wel over een saffierscherm, en zal begin 2015 verkrijgbaar zijn op de markt. Volgens de analist was het mega-contract echter vooral gericht op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, waardoor het bedrijf een enorme deal mis liep.

Apple Watch

Rate this post