‘Apple vraagt hogere prijzen voor saffierglazen iPhone 6’

By | 19 augustus 2014

Volgens The Wall Street Journal zou de prijs van de saffierglazen iPhone 6 hoger zijn vanwege het dure saffierglas. Dit zou komen vanwege een beperkte productiecapaciteit.

Dit is een opvallend bericht, aangezien de geruchten dit volledig tegenspreken. De iPhone 6 zou in een 4,7 en 5,5 inch-versie uitgebracht worden, maar volgens de krant zou Apple een hogere prijs willen vragen voor bepaalde uitvoeringen van de twee iPhone 6 modellen die op de markt gebracht gaan worden, om zo de hoge productiekosten te dekken die inherent zijn aan de keuze voor saffierglas. Met saffierglas zouden krassen verleden tijd zijn, en is het scherm ook beter bestand tegen val schade.

Saffierglas is geen onbekende bij Apple. Zo gebruikte het bedrijf al saffierglas voor de cameralens van de iPhone 5 en iPhone 5s, en bij het meest recente model werd zelf gebruik gemaakt van saffier op de home-knop.

Apple werkt goed samen met GT Advanced Technologies, om saffierglas te produceren. Apple zelf heeft nog niet bevestigd dat de iPhone 6 inderdaad saffierglas zal bevatten. Wordt vervolgd dus. Naast de aankondiging van de iPhone 6 zou Apple ook de Apple Watch kopen aankondigingen op 9 september volgens de laatste geruchten. De Apple Watch zal ook een saffierglas scherm bevatten, en de Apple Watch zou ook in verschillende modellen worden uitgebracht.

iPhone 6

Rate this post