‘Apple voert productie iPhone 6 Plus op’

By | 14 oktober 2014

Apple heeft volgens verschillende bronnen de productie voor de iPhone 6 Plus flink opgevoerd, ten koste van de iPhone 6. Het is niet duidelijk hoe de productie-verhouding precies ligt tussen de beide modellen. Volgens de geruchten zou de iPhone 6 Plus een stuk minder snel worden geproduceerd, doordat Apple verwachtte meer toestellen te verkopen van de reguliere iPhone 6. Daarnaast zouden er wat productieproblemen geweest zijn bij de iPhone 6 Plus.

Grotere vraag naar iPhone 6 Plus dan verwacht

De vraag naar de iPhone 6 Plus is in ieder geval groter dan verwacht, meldt Digitimes op basis van bronnen in de productieketen van de iPhone 6. Het aantal iPhone 6-zendingen zou in de tweede helft van dit jaar 3 á 4 miljoen stuks lager liggen dan eigenlijk was gepland door Apple. De vrijgekomen productiecapaciteit zou worden benuttigd door meer exemplaren van de iPhone 6 Plus te produceren.

iphone 6 verkoopDe exacte productie-verhouding is zoals gezegd niet bekend. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of de iPhone 6 Plus net zo populair is als de iPhone 6, of andersom. Onderzoeksbureau Fiksu verklaart echter dat de iPhone 6 nog altijd veel populairder is dan de iPhone 6 Plus.

In de eerste week van de iPhone 6, werden er in totaal ruim 10 miljoen exemplaren verkocht. Inmiddels zouden er al meer dan 20 miljoen toestellen zijn verkocht. In China moet de iPhone 6 nog uitkomen. Verschillende bronnen melden dat het land al meer dan 20 miljoen iPhone 6-toestellen heeft gereserveerd.

Rate this post