Apple verkoopt 10 miljoen iPhone 6-toestellen in drie dagen

By | 22 september 2014

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn meer gewild dan ooit tevoren. In de eerste drie verkoopdagen, gingen er wereldwijd maar liefst tien miljoen iPhone 6-toestellen over de toonbank. Toen de iPhone 5S en iPhone 5C vorig jaar werden gelanceerd, lagen de verkoopcijfers een lager in de eerste dagen. In het eerste weekend waren beide toestellen goed voor 9 miljoen verkochte exemplaren.

iphone 6

Verkooprecord iPhone 6

Apple CEO Tim Cook laat weten dat ‘de verkoopcijfers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus boven alle verwachtingen zijn’. “We willen al onze klanten bedanken voor de beste lancering ooit van Apple. We hebben alle records met grote verschillen verbroken. Ik wil ook ons team bedanken, dat de productie nog meer heeft weten op te schalen, waardoor we meer iPhones konden leveren en bestellingen sneller kunnen afwerken.”

In landen als de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Duitsland zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus al in de verkoop gegaan. Aanstaande vrijdag komen daar nog eens 20 landen bij, waaronder Nederland. Apple is daarnaast bezig met de snelste en grootste uitrol van de iPhone-verkoop ooit. Aan het einde van dit kalenderjaar moeten 115 landen de nieuwe iPhone 6 in de winkelrekken hebben liggen. Eerder deze week verbrak Apple al het record van meest reserveringen in 24 uur. Ruim vier miljoen mensen plaatsten een pre order voor de iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Daarbij blijkt de iPhone 6 een stuk populairder te zijn dan de iPhone 6 Plus.

Wil jij ook de iPhone 6 kopen of een iPhone 6 abonnement afsluiten? Bekijk dan onze homepage, waar de beste iPhone 6 aanbiedingen te vinden zijn.

Rate this post