Apple start terugroepactie voor iPhone 6 Plus

By | 22 augustus 2015

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf begint met een terugroepactie voor de iPhone 6 Plus. Volgens het Amerikaanse bedrijf hebben toestellen die verkocht zijn tussen september 2014 en januari 2015 mogelijk een defecte cameramodule. Het gaat om de camera aan de achterzijde van de iPhone 6 Plus. Door een productiefout zou deze camera mogelijk onscherpe foto’s maken, wat Apple uiteraard niet wil. De camera van de getroffen iPhone 6 Plus-toestellen wordt geheel gratis door Apple vervangen. Op de site van Apple is het mogelijk om te checken of je in aanmerking komt voor een gratis aanpassing van jouw iPhone 6 Plus-camera. Met de camera van de reguliere iPhone 6 is niets mis, aldus het bedrijf.

iPhone 6 Plus

Klein aantal iPhone 6 Plus-toestellen

Volgens Apple gaat het slechts om een zeer klein aantal iPhone toestellen met een specifiek serienummer. Het feit dat het gaat om toestellen die verkocht zijn tussen september en januari, suggereert wel dat het toch om een aanzienlijk aantal telefoons gaat.

Apple meldt zelf het volgende:

Apple has determined that, in a small percentage of iPhone 6 Plus devices, the iSight camera has a component that may fail causing your photos to look blurry. The affected units fall into a limited serial number range and were sold between September 2014 and January 2015.

Heb je een iPhone 6 Plus uit deze periode? Dan kun je de telefoon inleveren bij een erkend servicepunt, of in één van de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem of Den Haag. Ook kan de telefoon worden verstuurd naar Applecare, waar de kosten van worden vergoed.

iPhone 6 Plus niet uit deze periode? Toch checken!

Ook al komt jouw iPhone 6 Plus niet uit deze periode, dan is het toch verstandig om te checken of je in aanmerking komt. Het zwakkere camera component zou op langere termijn alsnog voor problemen kunnen zorgen. Heb je het idee dat je onscherpe foto’s maakt met de iPhone 6 Plus? Neem ook in dat geval contact op met Apple. Apple waarschuwt overigens dat voor telefoons met grote schade aan de camera, zoals een gebarsten camera, extra reparatiekosten in rekening kunnen worden gebracht. Kleine deukjes of krasjes zijn volgens Apple geen probleem.

Verwacht wordt dat de iPhone 6S wordt uitgerust met een ander type camera dan in de iPhone 6 Plus.

Rate this post