Apple plaatst enorme order voor iPhone 6 onderdelen

By | 26 augustus 2014

In het Taiwanese Business Weekly is een artikel verschenen waaruit valt af te lezen dat Apple bij haar leveranciers een enorme order heeft geplaatst voor iPhone 6 onderdelen. De order komt er om de enorme vraag die bij de lancering van de nieuwe smartphone wordt verwacht op te kunnen vangen. Volgens bronnen zou het gaan om een bestelling voor de productie van maar liefst 68 miljoen toestellen. Om je even een vergelijking te geven, dat is het dubbele van het aantal iPhone 5 toestellen welke beschikbaar waren bij de release in 2012.

Toch moet bovenstaande informatie in het juiste perspectief gezien worden. Verwacht wordt namelijk dat de nieuwe iPhone van Apple niet in één, maar wel in twee verschillende versies zou verschijnen. Het zou daarbij gaan om een versie met een beeldscherm van 4,7-inch en 5,5-inch. Als dit vermoeden klopt dan zou het aantal van 68 miljoen toestellen dus in principe gehalveerd kunnen worden en zijn er mogelijks van elke versie 34 miljoen exemplaren beschikbaar bij de lancering.

Net zoals bij de voorgaande lanceringen van een nieuwe iPhone wordt algemeen aangenomen dat de nieuwe iPhone 6 niet overal gelijktijdig zal verschijnen. Net zoals in het verleden zal de nieuwe smartphone van Apple dan ook eerst op de markt verschijnen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland om vervolgens pas later de andere landen aan te doen. Verwacht wordt dan ook dat de iPhone 6 pas eind september of begin oktober in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. Voor de exacte iPhone 6 releasedatum is het nog even afwachten tot het media-event dat waarschijnlijk ergens midden september zal worden gehouden.

iPhone 6

Rate this post