Apple Pay op de iPhone 6: Zo werkt het [video]

By | 3 november 2014


Sinds deze week is het voor Amerikanen mogelijk om betalingen te voldoen via Apple Pay, sinds de update van iOS 8.1. Het systeem blijkt in andere landen echter ook gewoon al te werken. Het enige wat je nodig hebt is een Amerikaanse creditcard, en een iPhone 6- of iPhone 6 Plus-toestel. Techsmartt laat in een video aan de wereld zien hoe Apple Pay in zijn werk gaat in de praktijk.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w9PRYphuCLc]

Apple maakt gebruik van een bestaand nfc-netwerk dat draadloze betalingen al enige tijd toestaat. Het enige obstakel voor ons als Nederlanders is nog de Amerikaanse creditcard, al is dit obstakel niet onoverkomelijk. Ook gebruikers in Australië hebben aangegeven dat zij al konden betalen met Apple Pay.

Apple Pay is er klaar voor

Voor zover bekend werkt het betalen met de iPhone 6 uitstekend; er zijn nog weinig klachten binnengekomen bij Apple. Apple moet echter nog één horde nemen en overeenkomsten aangaan met verschillende banken en creditcard-aanbieders. Wanneer Apple Pay officieel in Nederland verschijnt, is nog niet bekend. De verwachting is dat Apple Pay ergens in 2015 wordt gelanceerd in Nederland. In Nederland zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld bij winkels op het station, snel en gemakkelijk te betalen met Apple Pay. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de vingerafdrukscanner op de iPhone 6. Hierdoor is het volledig veilig om kleine betalingen te voldoen, zonder daarbij een pincode in te hoeven toetsen.

Goedkoop iPhone 6 abonnement

Met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus ben je dus volledig voorbereid op de toekomst van mobiel betalen. Heb jij al een iPhone 6 abonnement afgesloten bij Vodafone, Tele2, T-Mobile of KPN? Op onze homepage vind je het goedkoopste iPhone 6 abonnement voor alle providers aan de hand van de vergelijkingstool.

Apple Pay

Rate this post