‘Apple lanceert in 2016 een kleinere iPhone 6 of 7’

By | 27 november 2015

Sinds Apple de iPhone 6 heeft uitgebracht heeft de Amerikaanse firma geen kleinere toestellen meer gelanceerd. Nieuwe geruchten lijken er echter sterk op te wijzen dat Apple toch heeft besloten een kleinere iPhone uit te brengen, mogelijk een iPhone 6C.

iPhone 6 met 4-inch beeldscherm

Volgens verschillende analisten zou Apple bezig zijn om een 4-inch iPhone 6 uit te brengen, die mogelijk de naam iPhone 6C met zich mee krijgt. De beeldscherm grootte komt daarmee overeen met wat we bij de iPhone 5 en iPhone 5S zagen. Hiermee hoopt Apple een andere doelgroep aan te snijden die de iPhone 6 te duur vinden of het formaat van de iPhone 6 wat te groot vinden. De hardware van deze kleinere iPhone zou zijn gebaseerd op die van de iPhone 5S, maar er zouden verschillende interne verbeteringen worden aangebracht zoals de Apple A8-chipset die in de iPhone 6 geïntegreerd zit. 3D touch zou niet te vinden zijn in de kleinere iPhone, dit zou voorbehouden blijven aan de iPhone 6 en iPhone 6S.

iphone-keyboard[1]

Releasedatum

De iPhone 6c zou in de eerste helft van 2016 uitgebracht kunnen worden. Of de bron het bij het rechte eind heeft, zullen we de komende maanden moeten afwachten. Feit lijkt wel dat Apple uiterlijk in september 2016 met een nieuwe iPhone op de proppen komt, zoals gebruikelijk in de maand september.

Rate this post