Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel aan

By | 9 september 2014

iphone 6

Apple heeft dinsdagavond twee versies van de iPhone 6 aangekondigd. Het gaat om de ‘iPhone 6’ met een 4,7 inch scherm en ‘iPhone 6 Plus’ met een 5,5 inch scherm. Beide toestellen hebben grotere schermen dan de vorige iPhone modellen, en ook het uiterlijk van de nieuwe iPhone is op de schop gegaan. Met de grotere schermformaten neemt Apple een langverwachte stap. Concurrenten als Samsung en HTC stapten al eerder over naar grotere schermen.

Naast de schermformaten, is ook de resolutie van beide toestellen flink omhoog gegaan. Namelijk naar 1334 x 750 in de iPhone 6 van 4,6 inch. Het toestel van 5,5 inch heeft wel een full hd-resolutie meegekregen.

Verder wordt de iPhone 6 ietsje dunner dan de iPhone 5S; 6,9 mm voor de 4,7 inch versie, en 7,1 voor de iPhone 6 Plus. Ter vergelijking; de iPhone 5S was 7,6 millimeter dik. Verder blijken alle geruchten over een saffierglas scherm onwaar; de iPhone 6 heeft een ‘ion-versterkt’ glas gekregen.

Beide toestellen zijn in Nederland vanaf 26 september verkrijgbaar. De prijs voor de iPhone 6 is 699 euro (16 GB), 799 euro (64 GB) en 899 euro (128GB). De iPhone 6 Plus is 100 euro duurder.

Overige specificaties
De iPhone 6 heeft een 8 megapixelcamera met verbeterde sensor. Verder bevat de iPhone 6 een 8012.11ac wifi voor een snellere wifi verbinding. De accuduur is verbeterd. De camera is grotendeels gelijk gebleven; een 8 megapixel camera. De sensor is overigens vernieuwd; wat voor een betere kwaliteit zou moeten zorgen. Aan de voorkant van de iPhone 6 zit ook een camera met een nieuwe sensor, die groter is en 80 procent meer licht opvangt. Er kunnen ook snel meerdere foto’s achter elkaar worden gemaakt met deze vernieuwde camera.

Apple Pay
Het zal mogelijk zijn om met de iPhone 6 te betalen! Hiervoor heeft Apple een eigen betalingssysteem genaamd ‘Apple Pay’ ontwikkeld. Dit systeem maakt gebruikt van een nfc-chip in de telefoon, en de vingerafdruk van de gebruiker. Het is onduidelijk of en wanneer Apple Pay wordt gelanceerd in Nederland.

iphone 6 plus

ios 8

iPhone 6 dikte

1.2/5 - (4 stemmen)