‘Apple gaat volop inzetten op mobiel betalen’

By | 28 augustus 2014

Mobiel betalen lijkt de toekomst te gaan worden en daar wil ook Apple groots op inzetten met behulp van de iPhone 6. Reeds enige tijd wordt er gespeculeerd over een iPhone met een zogenaamde NFC-chip. Deze chip moet het mogelijk maken om met behulp van je smartphone betalingen uit te kunnen voeren en dat zonder dat er fysiek contact dient te worden gemaakt met bijvoorbeeld de betaalautomaat. Met de komst van de iPhone 6 zou deze mobiele vorm van betalen zomaar eens geïntroduceerd kunnen worden. Volgens The Information heeft Apple het voorbije jaar vaak gesproken met top mensen uit de betaal-industrie waardoor het min of meer klaar moet zijn om de mobiele betaaldienst op hun nieuwste smartphone aan te bieden. Een iPhone 6 met abonnement afsluiten is dan ook niet onverstandig; je bereidt je volledig voor op de toekomst van betalen.

iPhone 6

Betalen met de iPhone 6

Uiteraard speelt veiligheid bij het uitvoeren van betalingen een uitermate belangrijke rol. Deze veiligheid zou volgens een medewerker van Apple worden geboden door een zogenaamd “secured element” dat zich in de iPhone zal bevinden. Dit stukje hardware zal er vervolgens voor moeten zorgen dat het mogelijk wordt om op een veilige manier gevoelige informatie op te slaan. Eerder werd reeds gesuggereerd dat de zogenaamde Touch ID een belangrijke rol zou gaan spelen bij het uitvoeren van een mobiele betaling.

Of Apple voor het verwerken van mobiele betalingen daadwerkelijk gebruik zal gaan maken van een NFC-chip is nog maar zeer de vraag. Concurrenten mogen dan wel in tal van Android telefoons gebruikmaken van deze techniek, toch heeft Apple eerder al laten weten ook te kijken naar andere oplossingen. Betalingen via wifi en bluetooth zouden bijvoorbeeld eveneens in combinatie met iBeacons een mogelijkheid zijn. Hoe dan ook, de kans dat je binnenkort zeer eenvoudig kan betalen met behulp van je iPhone is dus zeker en vast aanwezig!

Rate this post