Apple fluit Nederlandse webshops terug vanwege voorbestellingen iPhone 6

By | 17 september 2014

Apple is er niet van gediend dat Nederlandse webshops vroeger dan gepland zijn gestart met de voorverkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Studentmobiel en GSMwijzer boden sinds vorige week al de optie aan om een nieuw toestel te reserveren in combinatie met een iPhone 6 abonnement. Inmiddels zijn beide webshops daar mee gestopt. Op Belsimpel.nl is het nog wél mogelijk om de iPhone 6 alvast te reserveren, met of zonder abonnement.

De webshops mogen van Apple vanaf aanstaande vrijdag weer doorgaan met de voorverkoop van de iPhone 6. Mensen die reeds een reservering hebben geplaatst, hoeven zich geen zorgen te maken. Reserveringen die reeds geplaatst zijn, blijven namelijk gewoon geldig. Maar wanneer je een nieuwe voorbestelling wil plaatsen, zul je toch echt even moeten wachten tot aanstaande vrijdag.

Apple heeft in het verleden al eens eerder besloten om de voorverkoop van iPhones te verbieden. In 2007 dwong Apple verschillende bedrijven in Duitsland en Frankrijk te stoppen met het accepteren van vroege pre orders.

iPhone 6 abonnement

iPhone 6 voorverkoop

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf aankomende vrijdag in onder andere de VS, Engeland, en Duitsland al verkrijgbaar. In Nederland start de verkoop op 26 september. Precies een week eerder, aanstaande vrijdag, is het dus mogelijk om een toestel te reserveren. Mensen die dat niet doen, zullen zeer waarschijnlijk achter het net vissen op 26 september. Een andere mogelijkheid is zo vroeg mogelijk aan te sluiten in de rij voor de Apple Stores in Nederland. De Apple Stores openen op 26 september om 08:00 uur hun deuren.

iPhone 6

Rate this post